Click pentru a te abona

Ziua Limbii Române: “A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea”.

164 Shares

Nu există popor pe lume asta care să nu-şi preţuiască, îngrijească şi conserve limba. La fel fac ori ar trebui să facă şi românii. Că unii s-au plictisit să audă că limba noastră este ‘ca un fagure de miere’ sau că este ‘limbă sfântă, limba vechilor cazanii’ sau că este principala formă de comunicare verbală şi scrisă a poporului român.

“Limba, țara, vorbe sfinte
La strămoși erau;
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu!”

Spuneau cronicarii și poeții pentru care graiul nostru era insăși esența identității noastre ca popor.

Limba română, ca bogaţie de vocabular şi semantică, este între primele opt limbi ale lumii şi 80% dintre cuvintele pe care le folosim în viaţa cotidiană sunt de origine latină. O parte au fost moştenite din latină prin tradiţia locală şi o parte au intrat din franceză şi engleză

Sunt mândră că sunt româncă și că vorbesc limba română și-i felicit pe cei trei Ambasadorii, ai Libanului, Guatemalei și Turkmenistanului în Franța de felul în care au omagiat Ziua Limbii Române prin câte o mărturie înregistrată video în limba română.

”Este o limbă care îți deschide uși, este o limbă care te înfiază și te integrează”, spune despre limba română Rami Adwan, ambasadorul Libanului în Franța. Shohrat Jumayev, ambasador al Turkmenistanului, a fost student în România și a învățat limba română la Universitarea din Pitești. ”După terminarea anului pregătitor, am studiat Dreptul la Universitatea Babeș-Bolyai la Cluj. Este o limbă foarte frumoasă, mi-a ajutat foarte mult în cariera mea diplomatică mai ales”, a povestit diplomatul, care a fost ambasador și la București.

Diplomatul guatemalez, Francisco Gross Hernandez, mărturisește : ”Pentru mine limba română este tare apropiată de inima mea, tare apropiată prin experiența mea de viață, copiii mei au învățat mai bine româna decât spaniola. Este o limbă care ne face să înțelegem o parte a lumii, cum funcționează, să înțelegem o cultură, cultura română, care ne este tare dragă. Așa că vă doresc tuturor o Zi minunată a Limbii Române! S-o învățați bine și s-o puneți în practică așa cum trebuie !”

“A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte”spunea Nichita Stănescu.

La mulți ani tuturor celor care vorbesc, scriu, simt și gândesc românește!
La mulți ani, LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ!

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com