Click pentru a te abona

Ziua Internațională a Romilor: milităm pentru combaterea discriminării și susținem drepturile fundamentale

147 Shares

Ziua Internațională a Romilor reprezintă un bun prilej de a reaminti dorința și determinarea noastră de a promova eforturile commune de combatere a lipsei de înțelegere și toleranță a faptelor și acțiunilor dicriminatorii la care sunt supuși de multe ori membrii comunităților de romi în Europa și în lumea întreagă.

Salutăm cu deosebit respect eforturile depuse de majoritatea concetățenilor de etnie romă pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor moștenite generație după generație, transmiterea unor meșteșuguri, a limbii romani cât și pentru acțiunile extraordinare de integrare socială. Susținem și milităm pentru asigurarea celor mai bune servicii medicale și de educație, eforturile de integrare socială pregum și egalitatea de șanse pentru toți concetățenii noștri de etnie romă.

Toate aceste demersuri comune se vor regăsi în realitate doar dacă ne unim eforturile cu toții, la toate nivelurile să adoptăm măsuri concrete de combatere a discriminării și a marginalizării romilor, inclusiv prin sprijinirea participării și reprezentării lor în sfera publică, pentru respectarea drepturilor și libertăților, pentru susținerea paticipării lor active la dezvoltarea socio-economică a României.

Pe 8 aprilie, romii din întreaga lume îsi sarbatoresc Ziua Internațională, pentru a comemora data aniversară a înființării « Uniunii Internationale a Romilor », la Londra, în 1971. La această dată, romii au adoptat un imn și au ales un drapel – verde ca pamântul și natura, albastru ca cerul și, în centru,au așezat o roată roșie, ce amintește de parcursul lor în istorie. Această zi, simbolică pentru comunitatea romilor, celebrează recunoașterea culturii acestora dar si istoria și devenirea lor.

La Mulți Ani, cu sănătate și bucurie, tuturor cetățenilor de etnie romă!

Cu aleasă considerațiune,

Mirela Furtună

Secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților

Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com