Click pentru a te abona

Ziua Internațională a Femeii din mediul rural: „Construirea rezistenței femeilor din mediul rural pe fondul COVID-19”(ONU)

Ziua de 15 octombrie a fost desemnată Ziua mondială a femeilor din mediul rural, de către ONU, prin Rezoluția 62/136, din 18 decembrie 2007, cu scopul de a aprecia, public, rolul acestora în dezvoltarea omenirii.

Majoritatea femeilor din mediul rural depinde de resursele naturale și de producția agricolă pentru asigurarea hranei de zi cu zi. Vorbim despre peste un sfert din totalul populației mondiale.

În țările în curs de dezvoltare, femeile din mediul rural reprezintă aproximativ 43 la sută din forța de muncă din agricultură și din producția de prelucrare și procesare a unei părți considerabile din produsele alimentare, conferindu-le astfel acestora responsabilitatea principală pentru siguranța alimentară. Cu toate acestea, femeile din mediul rural suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de discriminare, violență și nesiguranță.

ONU a adaptat tema acestui an dedicând-o femeilor din mediul rural în lupta cu pandemia „Construirea rezistenței femeilor din mediul rural pe fondul COVID-19”. 

Femeile și fetele sunt dezavantajate, mai ales în zonele rurale, potrivit ONU. Viața la țară este una destul de grea încă dinaintea pandemiei, la aceasta suprapunându-se și virusul SARS-COV II. Cele mai multe dintre femeile care își duc viața în mediul rural nu au acces la servicii de sănătate de calitate, medicamente și vaccinuri. Normele sociale restrictive şi stereotipurile de gen pot limita, de asemenea, capacitatea femeilor din mediul rural de a avea acces la serviciile de sănătate. În plus, multe dintre acestea suferă de izolare, dezinformare şi lipsa accesului la tehnologie pentru a-şi  îmbunătăţi munca şi  viaţa.

Dacă femeile din zonele rurale ar avea acces la activele agricole, la educaţie şi la pieţe ca şi bărbaţii, producţia agricolă ar putea fi mărită, iar numărul persoanelor înfometate ar putea fi redus cu 100-150 milioane.

Îmi exprim tot respectul și prețuirea pentru toate femeile din mediul rural pentru că provocările cotidiene, munca, responsabilitățile sunt mai mari și întotdeauna reușesc să-și ajute familia, să rezolve în mod cu adevărat miraculos tot felul de nevoi cu care se confruntă.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com