Click pentru a trimite e-mail

Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020 este “Nursing the World to Health”, ce se desfășoară în “stare de urgență” sub semnul pandemiei

450 Shares

Suveranul Pontif Francisc a subliniat faptul că anul 2020 a fost desemnat la nivel internațional – Anul Asistentului Medical și Moașei – și a cerut credincioșilor să îi pomenească în rugăciunile lor: „ Să ne rugăm pentru ei toți, să își poată desfășura această profesie nobilă, în cel mai bun mod posibil.”

12 Mai 2020, este o altfel de sărbătoare în acest an, o sărbătoare „în stare de urgență”, nimeni și nimic n-ar fi putut prevesti această stare de fapt pe care o trăim cu toții dar pe care voi, asistenții medicali o simțiți mai puternic decât oricine. Nicio agendă a lumii nu avea în cuprinsul ei starea de urgență impusă la nivel mondial, cum de altfel, anul 2020, declarat Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei, nu avea în desfășurătorul său un „război pentru sănătate”.

În timpul acestei pandemii, la nivel global, peste 90.000 de asistenți medicali au fost infectați cu noul coronavirus, și cifrele sunt în creștere, iar mulți dintre ei au plătit tribut cu propria viață pe frontul de luptă cu un dușman necunoscut și perfid, iar acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple și nu ar trebui să se mai repete. Sunt și români care și-au pierdut viața și-mi plec capulcu respect și regret pentru toate victimele nevinovate ale acestei pandemii.

Asistența medicală primară presupune oferirea de ajutor oamenilor, astfel  încât aceștia să ducă o viață cât mai sănătoasă posibil, iar atunci când au nevoie de îngrijiri medicale, să le obțină într-un mod adecvat, la momentul potrivit, chiar în spațiul comunității lor. Asistența medicală primară este esențială nu numai din punct de vedere al atingerii obiectivului acoperirii universale cu servicii medicale, dar se află, de asemenea, în centrul oricărui sistem de sănătate care funcționează eficient.

În nume personal, în numele celor pe care-i reprezint, vă mulțumesc și vă transmit cu respect și profundă apreciere, La mulți ani tuturor asistenților medicali! Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Deputat Radu Anișoara

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com