Click pentru a te abona

Ziua Instituției Prefectului – 2 aprilie 2019. Instituția prefectului începe acum mai bine de 2.000 de ani.

329 Shares

Nouă parlamentari din PSD, PNL și ALDE − dintre care șapte au fost prefecți − au semnat inițiativa legislativă a deputatului tulcean Simion Lucian Eduard    fost prefect al județului Tulcea în două rânduri și fost guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, care a devenit lege încă de la sfârșitul anului trecut, prin care s-a instituit la 2 Aprilie a fiecărui an –Ziua Instituției Prefectului în România.

“Instituția prefectului începe acum mai bine de 2.000 de ani. Cuvântul “prefect” provine din limba latină şi înseamnă „cel care a fost pus în fruntea …”. În Roma antică acesta era un funcționar numit de stat într-un post precis, având atribuții bine definite. Noțiunea de «prefect» o întâlnim în Muntenia și Moldova încă înainte de Unirea Principatelor (1859) iar termenul actual a fost instituit prin Legea comunală din 2 Aprilie 1864 când s-a legiferat rolul prefectului care prevedea că “prefectul, cap al administrației județene, dirige toate lucrările acestei administrațiuni”. Prefectul era numit prin decret al domnitorului, iar mai apoi al regelui şi avea atribuţii importante privind conducerea politică şi administrativă.

Este indiscutabil faptul că prin competență, cinste și corectitudine, prefecții României, specialiști în diferite domenii, au contribuit la ridicarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social prin activități corecte, competente (sic!), desfășurate pentru și cu sprijinul locuitorilor țării. Vorbim despre instituția prefectului care este în fapt o instituție importantă într-un județ și merită să aibă un moment anume în care să prezinte ectivitatea, evenimentele pe care le organizează în calitatea pe care o are. Nu vorbim despre acele evenimente cu muzică și antren pe care le regăsim la alte momente din an printre localitățile urbane sau rurale” precizează Simion Lucian în susținerea inițiativei legislative.

“Ziua Instituției Prefectului poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific dedicate recunoașterii rolului și meritelor Instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural” și social se arată în textul legii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com