Click pentru a te abona

Ziua Drapelului Național: Cele trei culori sunt parte a sufletului românesc, simboluri ale identității noastre naționale

121 Shares

În vâltoarea profundelor transformări ce au clătinat valorile societății româ­nești din anii ’90, s-au creionat reperele noastre de căpătâi care au contribuit la unitatea națiunii române să fie celebrate și cinstite așa cum se cuvine. Din aceste considerente, pe data de 20 mai 1998, prin lege a fost instituită ziua de 26 iunie ca „Zi a Drapelului Național”. De 20 de ani, în România se sărbătorește în această zi de vară drapelul, iar autoritățile, insti­tu­țiile statului organizează ceremonii pentru a marca acest mo­ment, cu scopul conștien­ti­zării de către tânăra generație a importanței prețuirii drapelului tricolor, istoria și țara lor.

În finalul scurtei noastre incursiuni în istoria steagului, generată de celebrarea Zilei Drapelului Național, citându-l pe Alexandru Ioan Cuza, care a descris poate cel mai frumos drapelul românesc: „Steagul e România, acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudorile muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României!”

Tricolorul este și va rămâne, alături de stemă și sigiliu, simbolul națiunii române.

Pentru cele trei culori – roșu, galben și albastru, strămoșii noștri și-au dat viața. Au luptat pentru ca noi sa avem astăzi identitatea noastră, limba noastră, patria căreia să îi spunem “acasă”.

Cele trei culori sunt parte a sufletului românesc, iar astăzi, mai mult că în oricare altă zi, trebuie să cinstim simbolurile identității noastre naționale, să ne amintim toate motivele pentru care suntem mândri că suntem români și să rămânem uniți pentru binele țării noastre!

La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com