Click pentru a te abona

Ziua de astăzi, cu toate cele trei fenomene astronomice rare, se va putea regăsi în acest secol, în anii 2053 şi 2072

0 Shares

Echinocțiul de primăvară vine în acest an cu o eclipsa de soare și o super – lună (!) Un fenomen rar, cu semnificații deosebite.

Echinoctiu

Un fenomen astronomic extreme de rar care se petrece odată la câteva sute de ani ne pregătește astăzi pentru evenimente speciale, după cum spun unii dintre cei care au studiad în profunzime fenomenul. Eclipsa de soare  va începe la ora 10,50 ora României și va avea punctul maxim la ora 11,56 a.m., când se va putea observa pe astrul solar o pată mare, neagră (dacă cerul este senin). La 12 ore de la faza maximă a eclipsei de soare va fi chiar Echinocțiul de Primăvară, momentul de debut al primăverii astronomice, când ziua este egală cu noaptea.

Înainte de eclipsă, Luna, Soarele, Mercur, Chiron și Neptun vor fi, toate, în constelația Peștilor. Astfel se crează contextul pentru renunțarea la vechile obiceiuri. De exemplu ai încheiat o relație, ți-ai schimbat jobul, ai început să vezi alte oportunități… Zodia Peștilor este deosebită pentru transcenderea realității, pentru o seamă de iluzii, de vise fără granițe reale, așa că putem fi predispuși la introspecție, la pătrunderea în noi și scoaterea la lumină a unor aspecte ascunse. Totodată eclipsa ne va pune față în față cu noi, cu ce este bine și rău în credințele, dorințele și nevoile noastre, pentru a ne putea evalua. Este un moment bun să te ierți pentru greșelile pe care le-ai făcut în mod voit sau nu, să fi mai îngăduitor și să fi pregătit pentru începerea unei noi etape.

Se spune că astfel de fenomene rare, suprapuse în aceeași zi, nu ne pot aduce chiar vești foarte bune iar astrologii ne îndeamnă să nu ne facem planuri mari pentru ziua de astăzi. Ar fi mai bine să ne relaxăm, să nu luăm decizii capitale, să nu începem (sau să încheiem) o relație personal[. Dar nici o afacere. Astrele învăluite în misterul unor coincidențe astronomice extrem de rare nu ne sunt chiar favorabile astăzi. Este o zi când, mai mult ca oricând, ar trebui să avem grijă de membrii familiei, de cei aflați în suferință, de cei mai expuși. Este o zi de meditație și nu de acțiune.

Legendele spun că într-o astfel de zi apar vârcolacii care mușcă din soare pentru ase se încărca cu energie . Și că ar pleca apoi printre oameni pentru a-i…Însemna. Așa spun străvechile povești.

Specialiștii ne îndeamnă să fim atenți cum privim cerul astăzi în încercarea noastră curioasă de a observa eclipsa: oricât de atenți vom fi, dacă nu vom folosi ochelarii speciali putem suferi de arsuri grave ale retinei. “Dacă astăzi, privim direct spre  spre cer, efectele pot fi dintre cele mai rele pentru că pot apărea arsuri retiniene definitive care duc la orbire” ne avertizează specialiștii în oftalmologie.

Super-Luna – sau luna la perigeu – este un fenomen care apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase super-Luni pe an.

Astăzi, axa Pământului va fi perpendiculară pe raza Soarelui – fenomen care se produce doar de două ori pe an, în timpul celor două echinocţii. După aceea, axa Terrei va începe să se încline (în raport cu raza Soarelui, n.r.), făcând ca zilele să devină mai lungi în emisfera nordică. Echinocţiul a fost sărbătorit ca un moment al începutului şi al reînnoirii, de numeroase culturi şi civilizaţii, şi este adeseori asociat cu Paştele creştin şi Pesah (sărbătoare ebraică).

Ziua de astăzi, cu toate cele trei fenomene astronomice : echinocţiu, super-Lună şi eclipsă solară, se va putea regăsi în acest secol, în anii 2053 şi 2072.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com