Click pentru a te abona

Zilele Bibliotecii „Panait Cerna”(25-29 septembrie 2019) la 138 de ani de la nașterea poetului nord dobrogean

199 Shares

*”De lume răzlețită și sfioasă/În ramă de salcîm zăresc o casă/Și-n casă, într-un colț întunecat/Văd un copil de mama lui certat./El mâinile și-ntinde spre iertare/Dar ea-i tăcută și nendurătoare...”(Panait Cerna)

Zilele Bibliotecii „Panait Cerna”(25-29 septembrie 2019), manifestare care marchează 138 de ani de la nașterea poetului Panait Cerna, beneficiază de prezența la Tulcea a unor oameni de litere, poeți europeni, în cadrul proiectului , Festivalului Internațional de Poezie Contemporană „Europoezia”, susținut financiar de Consiliul Județean Tulcea.

Se regăsesc zilele acestea la Tulcea, reprezentanți de seamă ai poeziei din Luxemburg, Portugalia, Turcia, Ungaria, Danemarca, Italia, Grecia, Rusia, Senegal, și bineînțeles, din România. Ca un alt element de plus valoare, promovarea și susținerea copiilor talentați, creșterea gradului de cunoaștere de către comunitatea tulceană a creațiilor literare și muzicale, a scriitorilor contemporani sunt obiective ale acestui ambițios și frumos proiect. 

În prima zi a evenimentului a avut loc vernisajul expoziției aniversare dedicată poetului Panait Cerna cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la naștere, lansarea broșurii privind activitatea și opera poetului, precum și prezentarea unui moment artistic de către Grupul Altona din comuna Cerna. Ziua s-a încheiat cu o conferință susținută de academicianul/scriitor Nicolae Breban și lansarea romanului „Frica”.

«și de atunci fugise mereu, împiedicându-se, gâfâind și respirând adânc, până la sânge, neliniștit și cu privirile veșnic sparte de această goană neomenească, de această hăituială de vânat ce fuge până la inconștiență și spasme mortale de un vânător nevăzut, ale cărui picioare colosale se întrevad printre nori, uneori ca un duh concret, vagabondând printre curenții de aer, împins ușor de lanțul zăngănitor al frunzelor căzute ale unor șiruri nesfârșite de anotimpuri»(Nicolae Breban) 

*„Cu câteva zile în urmă am dat startul Festivalului de poezie Europoezia, care face parte integrantă din acest proiect frumos, Zilele Bibliotecii Județene, și cum spuneam și atunci, noi, cei din Consiliului Județean, încercăm pe cât putem să sprijinim cultura, acest gen de evenimente care, din păcate, nu reușesc să atragă, atât cât ar trebui și ar merita, și ajutorul finanțatorilor privați. Fac un apel către aceștia să ajute cultura tulceană pentru că are nevoie de un astfel de sprijin.

Astăzi, am participat și la deschiderea unui alt eveniment cultural, Festivalul de Teatru Tragos, organizat tot cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea. Iată că deși suntem un municipiu mic, avem oameni inimoși, oameni care reușesc să creeze astfel de evenimente, care ne cer ajutorul și, atunci când putem, ajutăm. Întotdeauna a fost o ușă deschisă la Consiliul Județean Tulcea pentru cei care doresc să realizeze astfel de proiecte culturale.

Zilele Bibliotecii „Panait Cerna” beneficiază de prezența la Tulcea a unor oameni de litere, poeți europeni, în cadrul proiectului , Festivalului Internațional de Poezie Contemporană „Europoezia” de asemenea susținut financiar de Consiliul Județean Tulcea. Așa cum îi stă bine județului Tulcea, mozaic etnic prin definiție, avem zilele acestea la Tulcea, reprezentanți de seamă ai poeziei din Luxemburg, Portugalia, Turcia, Ungaria, Danemarca, Italia, Grecia, Rusia, Senegal, și bineînțeles, din România. Ca un alt element de plus valoare, promovarea și susținerea copiilor talentați, creșterea gradului de cunoaștere de către comunitatea tulceană a creațiilor literare și muzicale, a scriitorilor contemporani sunt obiective ale acestui ambițios proiect față de care trebuie să ne manifestăm tot sprijinul“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com