Click pentru a te abona

Zile de foc în județul Tulcea: trei morți, 6 răniți, mai multe incendii

68 Shares

La începutul intervalului 8-16 August a.c. detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată și miriște în localitatea Agighiol. S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 ofițer și 4 subofițeri și au ars cca. 10 hectare de vegetație.

 

Joi, 9 August, în cursul după amiezii, un tânăr de 20 de  ani a intrat să se scalde în Dunăre, în zona portului Sulina și nu a mai reușit să iasă la suprafață. După căutari în timpul serii cu o ambarcațiune de tip SAR și trei subofițeri de către ISU Delta Dunării și în următoarea dimineață, trupul tânărului a fost găsit. S-a deschis o anchetă pentru a se stabili cauzele și împrejurările în care s-a petrecut tragicul accident. În aceeași zi un bărbat de 37 de ani, din Tulcea, a accidentat o femeie de 64 de ani din Tulcea, care traversa strada regulamentar, pe marcajul pietonal de pe strada Isaccei din municipiul Tulcea. In urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii.
Conducătorul auto deținea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
In continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Sâmbătă, 11 August, Stația de pompieri Babadag a intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu la groapa de gunoi a localității Ceamurlia de Jos cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă și 5 subofițeri. A ars o suprafață de peste 1000 de mp.

Duminică, 13 August s-a dovedit a fi cu adevărat o zi fatidică pentru că n-au lipsit accidentele rutiere și un incendiu. În jurul orelor prânzului, Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină în urma unui accident rutier produs pe DN 222 pe raza localității Sabangia. S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 ofițer și 8 subofițeri, 4 ambulanțe SAJ. A fost solicitat elicopterul SMURD de la Constanța. Accidentul s-a soldat cu cinci victime: 2 copile de 11 și 12 ani, o femeie de 47 ani, o alta de 46 ani și un bărbat de 42 de ani. Acesta din urmă a fost preluat de elicopterul SMURD pentru a-l transporta la o unitate spitalicească din Constanța. O ambulanță SAJ a preluat una din fetele de 12 ani pentru a o transporta tot la Constanța. Echipajul SMURD a transportat și celelalde două persoane.  Victimele erau conștiente și din primele cercetări, accidentul s-a produs pe fondul neatenției, la km 23+700 conducatoarea auto de 46 ani a pierdut controlul volanului și a lovit violent un cap de pod. Cercetările continuă și în acest caz. Și evenimentele nefericite au încheiat ziua cu un incendiu la o locuință din Carcaliu. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200 mp., a fost anunțat în jurul orei 15:30, iar la intervenție s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 ofițer și 12 subofițeri. Nu sunt victime. Incendiul prezinta un pericol de propagare la o casă învecinată astfel încât s-a întervenit cât s-a putut de operativ și nu au fost afectate împrejurimile.

Săptămâna a început cu faptul că la km 52 pe fluviul Dunărea, a fost găsit cadavrul unui bărbat de 22 de ani din Peceneaga care a plecat cu o zi înainte la pescuit. În continuare polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care acesta a decedat. Tot luni, 14 August, polițiștii din Sulina au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 40 ani s-ar fi electrocutat în timp ce se afla la pescuit. Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, bărbatul de 40 ani din județul Ilfov se afla la pescuit pe malul canalului de centură al orașului Sulina, iar în momentul când acesta a vrut să lanseze o undiță în apă, a atins cu vârful acesteia cablurile electrice de la un stâlp de înaltă tensiune aflat în zonă s-a electrocutat și a murit. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sulina efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care acesta a decedat.

Astăzi, 16 August a.c., Secția de pompieri Măcin a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o gospodărie din localitatea Jijila. Incendiul se manifesta la magazia de lemne. Din magazie au fost extrase 2 butelii de GPL care ardeau cu flacără deschisă. A fost deteriorata o semi-remorcă. S-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD și 13 subofițeri timp de o oră și jumătate. Se pare că incendiul ar fi izbucnit de la un scurtcircuit electric. Nu s-au înregistrat victime doar pagube materiale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com