Click pentru a trimite e-mail

Zece migranţi sirieni şi doi complici germani depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

0 Shares

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat zece migranti sirieni, nouă adulţi şi un copil, care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen. Grupul de migranţi sirieni a beneficiat de ajutorul a doi cetăţeni germani care intraseră legal în ţară prin P.T.F. Negru Vodă cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.
În data de 31.10.2013, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră au identificat, pe un drum comunal din judeţul Constanţa, care face legătura între localitatea de frontieră Viroaga şi Movila Verde, un grup format din 10 persoane, nouă adulţi şi un copil.
În urma verificărilor a rezultat faptul că migranţii în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste între 1 şi 43 ani, care au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.
Extinderea cercetărilor a mai stabilit că cei zece migranţi sirieni au beneficiat de complicitatea a doi cetăţeni germani de origine siriană, care, în jurul orei 08.15, au intrat legal în România, prin P.T.F. Negru Vodă, cu un autoturism marca Mercedes înmatriculat în Germania. În urma controlului amănunţit al autoturismului celor doi germani au fost descoperite obiecte de vestimentaţie pentru copii, articole cosmetice şi un document de identitate eliberat de autorităţile statului Irak. Toate aceste bunuri aparţineau unei femei care făcea parte din grupul de migranţi.
Cei doi cetăţeni germani, cu vârste de 55 şi 63 ani, au declarat faptul că urma să-i ajute pe migranţii sirieni să ajungă în Germania şi Austria.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ‘intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cei doi cetăţeni germani vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de ‘complicitate la intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com