Click pentru a te abona

WWF: Viața sălbatică  nu este responsabilă pentru răspândirea bolii, ci mai degrabă  comportamentul  uman iresponsabil

95 Shares

Cel puțin 61% din toți agenții patogeni umani au origine zoonotică, adică sunt transmiși de la animale la oameni spun specialiștii.
Criza COVID-19 a adus în discuție legătura între bolile zoonotice și comerțul cu animale sălbatice, acesta împreună cu braconajul prezentând riscuri crescute în răspândirea acestor boli – inclusiv SARS, MERS și Ebola.Viața sălbatică  nu este responsabilă pentru răspândirea bolii, ci mai degrabă  comportamentul  uman iresponsabil:

*comerțul ilegal al animalelor sălbatice; „piețele umede” nereglementate și insalubre; defrișarea masivă și exploatarea ilegală; consumul uman de animale sălbatice.

Avem nevoie de biodiversitate pentru a fi sănătoși. Un raport din 2019 (IPBES) arată că 25% din speciile globale sunt în prezent amenințate de dispariție . După distrugerea habitatului, comerțul nesustenabil cu animale sălbatice este marea amenințare globală la adresa biodiversității.

Aceasta nu este o „problemă asiatică”! Potrivit Interpol, infracțiunile de mediu (braconajul, exploatarea ilegală și comerțul cu plante și animale pe cale de dispariție și protejate) sunt acum a treia cea mai mare industrie infracțională la nivel mondial. Asta și din cauza riscului relativ scăzut de condamnare și a pedepselor ușoare comparativ cu comerțul ilegal de droguri sau traficul de persoane.

„Este timpul să conectăm punctele dintre comerțul cu specii sălbatice, degradarea mediului și riscurile pentru sănătatea umană. Luarea de măsuri acum pentru oameni, precum și pentru multe specii sălbatice amenințate de consum și comerț este crucială pentru supraviețuirea noastră”, declară Marco Lambertini, director general al WWF International.

WWF comunică faptul că vor fi date publicității informații despre cele 10 de măsuri urgente identificate de WWF ca fiind necesare pentru a preveni pandemiile viitoare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com