Click pentru a te abona

WWF: Braconajul sturionilor rămâne o problemă la Dunărea de jos

69 Shares

WWF a încheiat o analiză a capturilor ilegale înregistrate în 2021, la doar câteva zile după ce autoritățile române de aplicare a legii au raportat o mare operațiune împotriva pescuitului ilegal de-a lungul Dunării și în Deltă, confiscând 2 tone de pește, inclusiv sturioni.

Date culese de autoritățile de aplicare a legii din Bulgaria, România și Ucraina subliniază că braconajul rămâne o amenințare serioasă pentru sturionii sălbatici. Deși pescuitul și vânzarea de sturioni și produse sălbatice sunt interzise în toate aceste țări, numărul ilegalităților raportate în 2021 – 57 de cazuri – este comparabil cu cele înregistrate între 2018 și 2020, variind de la 50 la 65.

Cele 57 de cazuri înregistrate pe parcursul anului 2021 includ confiscarea a minimum 178 de specimene și 154 de fire ilegale de șiruri de carmace, unelte de pescuit interzise utilizate în mod special pentru prinderea de sturioni. În Ucraina a fost raportat un număr record de 116 sturioni (18 cazuri), aproape la fel de mulți ca în 2019 și 2020 adunat. Printre aceștia nisetrul(Acipenser gueldenstaedtii) care este printre cele mai rare specii, despre care se crede că este pe cale de dispariție în Dunăre. 

WWF se angajează să „oprească supraexploatarea sturionilor prin captură accidentală, pescuit ilegal și comerț” și, pentru a realiza acest lucru în Dunărea de Jos, țările WWF CEE lucrează cu autoritățile de aplicare a legii pentru a opri capturile ilegale și pentru a construi gestionarea conservării. 

Proiectul SWIPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe) în desfășurare, finanțat de UE, își propune să descurajeze și, în cele din urmă, să reducă criminalitatea împotriva animalelor sălbatice prin îmbunătățirea conformității cu legislația UE privind mediul și creșterea numărului de infracțiuni urmărite cu succes, pentru sturioni și multe alte animale sălbatice amenințate.

69 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com