Click pentru a te abona

West Nile: Primul caz confirmat în județul Tulcea

0 Shares

*Directia de Sănătate Publică Tulcea urmează toate procedurile impuse de protocol în acest caz iar femeia de 63 de ani se află sub tratament medical de specialitate. *Infecţia cu virusul West Nile este o boală care evoluează în mod predominant ca o meningo– encefalită, transmiterea acesteia realizându-se prin înţepatura ţânţarilor (cunoscuţi drept vectori transmiţători ai virusului).

Institutul Cantacuzino a confirmat infecția cu virusul West Nile la o femeie din comuna Jijila, județul Tulcea. Directia de Sănătate Publică Tulcea a urmează toate procedurile impuse de protocol în acest caz iar femeia de 63 de ani se află sub tratament medical de specialitate.

West-Nile2

Acesta este primul caz confirmat la Tulcea din alte patru cazuri de suspiciune de infecție cu virusul West Nile.

Începând cu anul 2004, Institul Cantacuzino din București a demarat împreună cu Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării un amplu proiect de monitorizare a pariției și a felului în care se transmite virulul West Nile, îndeosebi în arealul deltaic, (județul Tulcea este desfășurat în mare parte în lunca Dunării) și în toată zona Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde se presupune că virusul ar putea ajunge odată cu păsăriile venite din Africa.

Infecţia cu virusul West Nile este o boală care evoluează în mod predominant ca o meningo– encefalită, transmiterea acesteia realizându-se prin înţepatura ţânţarilor (cunoscuţi drept vectori transmiţători ai virusului).

Virusul are afinitate pentru celulele nervoase din creier, măduva spinării, nervi etc. Manifestările clinice diferă la om faţă de animale. La om simptomele cele mai des întâlnite sunt: febră (38˚ – 40˚C), dureri de cap, gât, muşchi şi articulaţii, lipsa poftei de mâncare, greaţă, conjuctivită. Pot apărea chiar diaree sau semne respiratorii. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere. În anumite cazuri (1 din 150 de persoane infectate) boala poate evolua spre forme mai grave cum ar fi encefalită, meningită, meningoencefalită sau chiar poliomelită. Categoriile cele mai afectate sunt copiii şi persoanele în vârstă.

În anul 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii astfel că toate cazurile de meningită sunt strict monitorizate de medici.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com