Click pentru a te abona

“Vreau o țară ca afară și noi suntem cei care trebuie să facem schimbarea. Până la capăt.”

0 Shares

Interviu realizat de Geta Negrișanu

Atestată documentar la 1790, Comuna Greci (peste 5000 de locuitori) are rădăcini cu mult mai vechi, are o istorie plină de legende și reale oportunități de dezvoltare socio-economică în mileniul trei.

Primarul localității, Sorin Vals, este un om tânăr cu ambiții foarte mari pentru comunitatea pe care o păstorește – absolvent al Universității Ecologice Bucuresti, Facultatea de Mangaement Finanțe Bănci, a fost fascinat de meșteșugul rarisim al cioplitorilor în granit și a fost pus la treabă din copilărie în grădina de legume. Bunicul său, Angelo, el însuși cioplitor în piatră, membru al uneia dintre cele mai compacte și mai active comunități italiene din România, s-a născut pe aceste locuri dar își trage seva dintr-un neam de militari de carieră care apar în registrele Parohiei din Maniago pe la 1480-1490.

Sorin Vals nu a fost membrul nici unui partid politic până în 2012 când, susținut de localnici dar și cu dorința tot mai mare de-a avea “o țară ca afară”, a fost ales primar al comunei Greci din partea Partidului Social Democrat. Actualul primar al comunei Greci a lucrat întotdeauna în mediul privat, acolo unde și-a construit cu migală și cu strădanie propriile business-uri. Dar cel mai mult și-a dorit să nu moară tradiția cioplitorilor în granit și a adunat ultimii pietrari din zonă într-un mic atelier unde se lucrează granitul ca altădată, manual.

“Zona este atât de binecuvântată de Dumnezeu datorită munților, a Hercinicilor, a pășunilor și pădurilor cu izvoare și cascade, cu o bogăție de tradiții culturale și culinare încât este păcat să nu devină una dintre cele mai căutate destinații turistice. Avem proiecte deosebit de importante, în curs de derulare sau care urmează să primească finanțare. Cum văd Greciul peste 10 ani?  O zonă eco-turistică cu totul și cu totul specială: cu o infrastructură completă, modernă, funcțională, cu o bază sportivă și de agrement ce se va întinde pe 15 hectare chiar în vecinătatea Centrului de informare turistică, un adevărat Muzeu verde al Munților Măcin (proiect dezvoltat de Parcul Național Munții Măcin, finanțat de Uniunea Europeană prin POS Mediu cu 17,22 milioane lei, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Greci). Greciul va fi, în opinia mea, cea mai frumoasă și mai interesantă zonă turistică din această parte a Europei. Cu un peisaj de excepție , cu o bucătărie senzațională, cu legende, tradiții, meșteșuguri, care-i va face pe turiștii din întreaga lume să se tot întoarcă în aceste locuri…Imaginați-vă oameni care se relaxează în timp ce parcurg pe jos sau pe bicicletă traseele turistice ale munților  și jos, la poale, oameni care joacă tennis, fotbal sau bocce sau se distrează dansând tarantela sau geamparaua dobrogeană. Totul într-o deplină armonie.” (Manager Sorin Vals, primar al Comunei Greci, județul Tulcea)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la “Vreau o țară ca afară și noi suntem cei care trebuie să facem schimbarea. Până la capăt.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com