Click pentru a te abona

“Viitorul copiilor nu se negociază”! Guvernul PNL trebuie să găsească bani pentru plata alocațiilor de stat crescute, conform legii

341 Shares

Spuneam în cursul lunii decembrie a anului trecut că parlamentarii liberali au dat dovadă de ipocrizie politică când s-au opus dublării alocației pentru copii. Cu “bună credință în slujba cetățeanului”, liberalii și-au scos cartelele din aparat și nu au votat pentru acest proiect, care, “ghinion”, a trecut cu 179 de voturi “pentru”. Se pare că pentru liberali, copiii sunt importanți doar în campanie electorală(!)”

Reamintesc faptul că proiectul nostru prevede creșterea alocațiilor la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap și la 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani si 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Președintele Iohanis și premierul PNL, Ludovic Orban se contrazic în declarații publice îmtr-un mod extrem de penibil (!) în sensul că președintele spune că nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi, dar că este încă în analiză iar premierul PNL, Orban, declară că ia în calcul prorogarea aplicării acestei legi pentru că nu sunt bani.

Așadar, Guvernul PNL nu găsește bani pentru creșterea alocației de stat pentru copii în contextul în care declarațiile lor sunt atât de contradictorii privind pesiile sau disponibilizarea unui număr mare de funcționari publici încât singura soluție pe care au găsit-o sunt alegerile anticipate, adică să tragă de timp și poate  păcălesc electoratul (fiind pe “val”)  să-i voteze pentru a aplica, probabil, măsuri de austeritate drastice așa după cum se vorbește prin culisele liberale.

Parafrazând un coleg liberal care susținea creșterea alocației de stat pentru copii atunci când guvernul era social democrat, voi spune: “Viitorul copiilor nu se negociază!” Aveți obligația, așadar, de a găsi resursele financiare necesare. Guvernul PNL este populist doar atunci când se află în opoziție?!

Vă reamintesc faptul că Guvernul PSD a găsit soluții de finanțare chiar dacă nu era prinsă în buget prima creștere a alocațiilor. Iar copii își primesc banii. Este rândul Guvernului PNL să dea dovadă de bunăcredință și să nu se răzbune pe copii și pe persoanele vârstnice.

Ce spune Convenția Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului

Toţi trebuie să identifice ce este cel mai bine pentru copil. Când adulţii iau hotărâri, trebui să se gândească atent ce impact vor avea aceste decizii asupra copiilor. Acest lucru se aplică mai ales în cazul celor care fac legi şi adulţilor care au putere. Când ne referim la ce este cel mai bine pentru un copil, putem folosi şi expresia interesul superior al copilului.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com