Click pentru a te abona

Vești bune pentru mediul de afaceri: Dividendele vor putea fi distribuite și trimestrial, în timpul exercițiului financiar

1 Shares

Votul de astăzi din plen care a vizat legislația privind modificarea și completarea legii Contabilității și a Societăților comerciale, a reglementat repartizarea profitului între acționarii sau asociații unei firme, în speță a dividendelor, care va putea fi făcută și trimestrial, în timpul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

În momentul de față, legislația permite repartizarea profitului abia după aprobarea situațiilor financiare anuale, adică după la ceva timp după încheierea exercițiului financiar.

“Este o gură de oxigen pentru mediul de afaceri din punctual meu de vedere. Precizez faptul că dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, optional, trimestrial , pe baza situaţiilor financiare interimare și anual, după regularizarea efectuată prin situațiile financiare anuale, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel.

Plata dividendelor trimestrial, conform celor stabilite de adunarea generală a asociaţilor  iar regularizarea diferențelor rezultate din distribuirea dividendelor în timpul anului urmând să se facă prin situațiile financiare anuale. Plata diferențelor rezultate din regularizare se face în termen de 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. Repet, cred că este importantă pentru mediul de afaceri această prevedere a legii” a concluzionat deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com