Click pentru a te abona

Vești bune la început de an (2018): Echipamente de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) pentru Spitalul județean de Urgențe Tulcea

1 Shares

*Promisiuni onorate: marți, 9 ianuarie 2018, s-au semnat documentele la București și suntem îndreptățiți să credem că ar putea fi un semn de an bun pentru Tulcea și pentru tulceni.

ministru-spital1

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate marti, 9 ianuarie 2018, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate, județul Tulcea, unul dintre beneficiary a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani și de managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr.Tudor Năstăsescu.

untitled-1

Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educație și infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci când are o problemă de sănătate”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Șeful Executivului i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale și pe managerii de spital prezenți la ceremonie că au un partener în Guvern în responsabilitatea lor de a aduce îmbunătățiri sistemului medical.

Aflat în vizită de lucru la Tulcea în urmă cu cca. un an (25 martie 2017), împreună cu senatori și deputați din comisiile de Sănătate, Muncă și Buget – Finanțe, Ministrul Sănătății, Florian Bodog a dezbătut pe larg problematica extrem de complexă cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgențe Tulcea împreună cu medicii șefi de secții, cu managerul, dr.Tudor Năstăsescu, cu președințele Casei de Sănătate, cu autoritățile locale. Cu acest prilej le-a promis tulcenilor tulcenilor:

„Știu exact cum trăiți, cum lucrați aici și nu pot decât să vă felicit pentru eforturile extraordinare pe care le faceți în condițiile date. Sunt medic, vin și eu de la firul ierbii, îmi sunt foarte clare problemele urgente și de aceea doresc să fiu pragmatic și să vă spun că în primă fază veți primi un RMN, un Tomograf, trei aparate de anestezie pentru blocul operator și peste 40 de echipamente pentru Unitatea de Primire – Urgențe. Am preluat toate problemele, mizez pe ajutorul Comisiilor de profil din Parlament și vă asigur că voi face tot ceea ce – mi stă în putință să rezolv măcar problemele cele mai urgente, cele mai grave pe care le –ați semnalat. Desigur, echipamentele de care am vorbit vor ajunge foarte curând la Tulcea pentru că sunt deja contractate ” (dr.Florian Bodog, Ministrul sănătății, Tulcea, martie 2017).

Marți, 9 ianuarie 2018 s-au semnat documentele și putem spera că ar putea fi un semn de an bun pentru Tulcea și pentru tulceni.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com