Click pentru a te abona

Vaccinarea – obligatorie sau nu? Vaccinarea salvează anual peste trei milioane de vieți din întreaga lume, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății

96 Shares

Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora.  În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun (de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.

Astăzi, vaccinarea salvează anual peste trei milioane de vieți din întreaga lume, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Atunci când acoperirea vaccinală este ridicată, numărul persoanelor care contractează boala se reduce considerabil. În lipsa vaccinarii sau atunci când acoperirea vaccinală scade sub 90%, sunt probabile reapariția bolilor și manifestările epidemice.

România trebuie să asigure vaccinurile necesare pentru toate categoriile de boli pentru care se fac vaccinările, într-un număr suficient astfel încât să permită vaccinarea tuturor celor care își doresc. Din păcate, în anii trecuți oamenii au avut dificultăți în a găsi anumite vaccinuri, iar această situație va înceta sub guvernarea liberală. Trebuie găsit o formă de responsabilizare a părinților în vederea vaccinări.

PNL susține campanii de informare cu consecințele negative ale nevaccinării. Părinții sunt cei care decid vaccinarea propriilor copii de aceea trebuie să fie bine informați!

Trebuie să contracarăm propagandă mincinoasă care are ca scop să-i sperie pe părinți. Scopul nostru este să promovăm strict pozițiile medicilor și ale specialiștilor în sănătate. Doar aceste voci trebuie să se audă în societate !

Aceasta este o chestiune care depinde de specialiști, aici trebuie să oferim un răspuns științific, medical și nu un răspuns politic.

Deputat PNL Vasile GUDU

96 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com