Click pentru a te abona

USR Tulcea solicită Primăriei Municipiului redeschiderea toaletelor publice lăsate în paragină

0 Shares

*mai puține decât cele din lista oficială a Primăriei Municipiului Tulcea, mai murdare, închise și amplasate de autorități chiar și în curtea unei locuințe sociale…(!?)

Filiala locală a USR Tulcea a primit, recent, răspuns la solicitarea adresată Primăriei Municipiului prin care a cerut lista toaletelor publice din oraș, situația juridică a acestora și prețul chiriei plătite pentru cele ecologice. După care le-am luat la rând, pentru a verifica modul în care municipalitatea asigură cetățenilor această facilitate obligatorie în secolul XXI și într-o Românie parte a Uniunii Europene.

Deși ne gândeam că angajații primăriei vor face curățenie, pe repede-înainte, pentru a nu fi prinși ”în offsaid”, am avut surpriza să constatăm că autorităților nu le pasă, efectiv, că se fac de râs. Pe hârtie, există în municipiu patru locații în care se află toalete publice. În realitate însă, funcționează una singură, cea din Piața Nouă. Și aceasta, după program (09.00-12.00, respectiv  15.00-20.00). Sunt închise (mai degrabă părăsite) cele de la Union-Visa, de la monumentul Independenței și din stația de autobuz Vest, așa cum se poate observa din fotografii.

În acest context, la care se adaugă informațiile potrivit cărora oricum nu ar avea cine să se ocupe de administrarea acestor toalete publice, USR Tulcea solicită Primăriei Municipiului Tulcea luarea măsurilor pentru angajarea personalului  necesar și redeschiderea locațiilor respective.

Să trecem, însă, la toaletele ecologice. Evident că sunt murdare. Sunt, însă, și mai puține decât cele din lista oficială a Primăriei Municipiului Tulcea. Potrivit informațiilor furnizate de PMT, sunt nouă locații în care ar fi trebuit să fie amplasate cele 15 toalete ecologice. Din acestea, patru sunt proprietatea municipalității iar alte 11 sunt închiriate de la firma S.C. Toi Toi&Dixi S.R.L. București. Valoarea totală a contractului de închiriere și întreținere a tuturor toaletelor ecologice este de 35.000 lei/an.  Peste 200 lei per toaletă, pe lună.

Nu există toaletă ecologică la locul de joacă din Parcul Ciuperca și la Stadionul Cosma Zaiț. Din totalul de 15, numai 11 sunt amplasate, în realitate, în oraș.

Lucrul șocant este, însă, existența unei toalete ecologice în curtea unei locuințe sociale de pe strada Bucovinei. În buricul târgului, municipalitatea nu a fost în stare să conecteze propriul imobil la rețeaua de canalizare, pentru a le oferi chiriașilor condiții de secol XXI.

Dar ”continuăm” și ”îndrăznim să credem” în autoritățile municipale…  USR – filiala locală Tulcea  (cp)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com