Click pentru a te abona

USR a initiat un pachet de modificare a legilor electorale. Pentru alegerile locale si europarlamentare, coeficient electoral în locul pragurilor fixe actuale, iar pentru alegerile parlamentare, scaderea pragului de la 5% la 3%.

0 Shares

USR a initiat un pachet de legi privind modificarea legilor electorale, propunând eliminarea sau reducerea pragului electoral pentru toate tipurile de alegeri, precum si reducerea numarului necesar de semnaturi pentru înregistrarea unei candidaturi.

În acest sens, pentru alegerile locale, USR propune eliminarea pragului de 5% si înlocuirea lui cu coeficientul electoral, care este un prag natural, obtinut prin împartirea numarului total de voturi valabil exprimate la numarul de mandate de consilieri. Repartizarea mandatelor se face ca si în legislatia actuala, doar ca se elimina limitarea distribuirii locurilor doar celor care obtineau voturi peste un anumit prag.

Pentru alegerile parlamentare, USR propune scaderea pragului electoral de la 5% la 3% si a numarului de semnaturi necesare depunerii candidaturilor de la 1% din numarul celor înscrisi în listele electorale la 0,5% din numarul de voturi valabil exprimate la ultimele alegerile parlamentare.

De asemenea, pentru alegerile europarlamentare, USR propune eliminarea pragului electoral si înlocuirea sa cu ‘pragul natural’, coeficientul electoral, necesar pentru obtinerea unui singur loc, precum si scaderea numarului de semnaturi de la 200.000 la 0,5% din numarul total de voturi valabil exprimate la ultimele alegeri pentru Parlamentul European în cazul partidelor si a numarului de semnaturi de la 100.000 la 0,5% din numarul total de voturi valabil exprimate la ultimele alegeri pentru Parlamentul European în cazul candidatilor independenti.

USR mai propune, pentru alegerea presedintelui, scaderea numarului de semnaturi de la 200.000 (1% în prezent) la 0,5% din numarul de voturi valabil exprimate la ultimul scrutin prezidential (ar rezulta un numar de 57.765 semnaturi pentru o candidatura la viitoarele alegeri prezidentiale).

Pe scurt, pentru alegerile locale si europarlamentare, USR propune coeficientul electoral (care este un prag natural) în locul pragurilor fixe actuale, iar pentru alegerile parlamentare USR propune scaderea pragului de la 5% la 3%. În ceea ce priveste numarul de semnaturi necesar pentru înregistrarea unei candidaturi, USR propune reducerea numarul de la 1% din numarul celor înscrisi în listele electorale la 0,5% din numarul de voturi valabil exprimate la ultimele alegeri pentru toate tipurile de alegeri, mentioneaza un comunicat al USR.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com