Click pentru a te abona

Un tulcean care prezenta simptome severe de gripă, a fost trimis să se “izoleze”…acasă (!) pentru că în spital nu mai sunt locuri

2K Shares

*Cum ar putea un om să se izoleze în propria casă pentru a nu transmite virusul mai departe copiilor, soției și apoi, altor persoane?! Să nu mai spun că un domn ce abia stătea în picioare din aceleași motive a fost trimis acasă iar la remarca acestuia “Nici nu pot sa merg” i s-a sugerat să ia un taxi.. *Oamenii se întreabă pentru ce mai plătesc sănătatea lună de lună dacă atunci când au nevoie nu beneficiază de serviciile medicale pentru care plătesc*Cine răspunde pentru potențiale urmări grave?*Cine plătește pentru felul în care sunt tratați pacienții?

Un bărbat, asemenea multor altor tulceni, s-a prezentat la secția de Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe Tulcea cu o stare general foarte rea, cu febră mare, tuse, durere de cap și cu simptome clare de gripă.

După investigații, cei de la UPU au recomandat internarea la Secția de Infecțioase împreună cu alți doi pacienți (toți diagnoticați cu gripă), secție la care au fost trimiși cu ambulanța. Doar că, la fel ca în multe-multe alte cazuri, la Secția infecțioase nu mai erau locuri iar oamenii au fost trimiși de unde au venit la Urgențe. De data asta, cei de la urgențe le-au scris oamenilor rețete și le-a recomandat să se izoleze…acasă, acolo unde trăiesc împreună cu ceilalți membri ai familiei printre care și copii. În mesajul primit de la o tulceancă, oamenii se întreabă supărați pentru ce mai plătesc toată viața pentru sănătate dacă atunci când au nevoie cu adevărat, sunt ignorați și trimiși acasă?! Și cine răspunde pentru situația în care starea de sănătate a celor bolnavi s-ar agrava(?!)

Redăm mai jos mesajul primit:

“Tatăl meu s-a prezentat astăzi (luni, 27 Ianuarie 2020) la Secția de Urgențe a Spitalului din Tulcea pe motiv că se simțea foarte rău (febră mare, tuse, dureri de cap, stare generală de rău), el suspectând că are gripă… La urgențe a fost preluat destul de repede (20 min deși de obicei știm ca durează cu orele), ceea ce înseamnă ca nu era chiar un caz de neglijat … După efectuarea analizelor, i a fost pusă o perfuzie iar GRIPĂ (Nu Răceala) a fost confirmată(!) Doar că, în loc să fie internat, așa cum ar fi fost normal, a fost transportat împreună cu alți doi pacienți la Secția boli infecțioase cu o ambulanță (pentru internare)…pentru ca mai apoi să fie aduși înapoi, la Secția de urgente …Tatălui meu, si nu numai, i-a fost prescris un tratament, a fost sfătuit să stea IZOLAT și a fost trimis ACASĂ pe motiv ca “nu sunt locuri”.

Cum ar putea un om să se izoleze în propria casă pentru a nu transmite virusul mai departe copiilor, soției și mai apoi altor persoane?! Să nu mai spun că un domn ce abia stătea în picioare din aceleași motive a fost trimis acasă iar la remarca acestuia “Nici nu pot sa merg” i s-a sugerat să ia un taxi..
Acum întrebarea mea este : pentru ce plătim la stat(?!) sau CE PLĂTIM LA STAT(?!) dacă atunci când avem nevoie de servicii medicale suntem refuzați pe motiv ca nu e loc…(?)

Dacă, prin absurd, ar fi fost vorba despre altfel de gripă, sau dacă gripa ar evolua altfel și situația nu ar avea un deznodământ fericit, aș vrea să știu care ar fi consecințele și cine ar fi tras la răspundere pentru refuzul de astăzi. Să nu mai spun ca a fost “certat” pt faptul că nu s-a prezentat mai întâi la medicul de familie, ci direct la urgențe. Nu este vina personalului pentru lipsa de locuri, dar pentru atitudine, cu siguranță !!

Când omul simte ca moare nu ii spui sa se ducă la alt medic că ți se pare ție că nu- i așa de rău … Așa dați oamenii afară de la Urgențe și în 5 ore îi vedem la știri!
In cazuri special, ma gândesc, nu s-ar putea aduce paturi suplimentare pentru pacienți, acum de ce nu se poate ? E mai comod sa trimiți omul acasă să se chinuie la el în pat, singur, decât sa te implici puțin?!

Ps . NU A FOST CERUTĂ INTERNAREA PT. FEBRĂ ȘI TUSE SAU PENTRU CĂ AȘA AM VRUT NOI. INTERNAREA A FOST RECOMANDATĂ DE CĂTRE CEI DE LA UPU, A FOST TRANSPORTAT PT INTERNARE IAR APOI S-A CONSIDERAT CA NU MAI E NEVOIE DAT FIIND CĂ NU ERAU LOCURI.

Nu mai aberati, că nu se duce nimeni la spital de bine și fiți convinși că în situația prezentată reacționați la fel sau cine știe …Așa sunteți unii , “sa nu aruncăm cu noroi în cadrele medicale, conducere, etc“ dar de altfel plângeți toată ziua că nu e bine prin sălile de așteptare…”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com