Click pentru a te abona

Un Sistem de Sănătate bolnav – Pro România Tulcea (dezbatere publică)

400 Shares

Sistemul de sănătate românesc își relevă, în continuare, multitudinea de neajunsuri: personal medical insuficient, pacienți nemulțumiți de calitatea actului medical, birocrația din sistem, lipsa programelor naționale de prevenire a diferitelor boli, inechitățile salariale, condițiile de muncă neadecvate.

“Cele mai recente date ale Indexului European al Consumatorului de Sănătate arată că România are, pentru al doilea an consecutiv, cel mai slab sistem medical din Europa fiind devansată de țări precum Bulgaria, Albania, Macedonia sau Muntenegru. Inechitățile continuă  chiar dacă, pe fondul exodului personalului medical în străinătate au crescut salariile medicilor pentru că personalul auxiliar a fost uitat și s-a trezit cu mai puțini bani din cauza sporurilor care au fost reduse sau anulate complet” a precizat Ștefana Zibileanu, coordonatorul Pro România Tulcea.

„În continuare, România se confruntă cu o criză a medicamentelor. Pentru 24 medicamente din Programul Național de Oncologie, comercializarea în România a fost întreruptă temporar sau permanent. Au fost identificate 9 medicamente din Programul Național de Oncologie al căror preț este mai mare în România decât în alte state ale Uniunii Europene.

A mai fost semnalată lipsa unui medicament vital pentru copiii bolnavi de diabet, un medicament care le-ar putea asigura o viață normală și pe care cei mai mulți dintre părinți nu-și permit să-l cumpere din străinătate. De pe agenda dezbaterii nu au lipsit infectiile intraspitalicești, lipsa și neaplicarea procedurilor și a protocoalelor, lipsa dotărilor, a echipamentelor necesare, incoerența din legislație, lipsa serviciilor medico-sociale integrate , exodul continuu al profesioniștilor din domeniu. Reforma sistemului sanitar a fost constantă, dar ineficientă în mod frecvent, din cauza, în parte, a unui grad ridicat de instabilitate politică” a mai spus Ștefana Zibileanu.

Coordonatorul Departamentului de Sănătate al Pro România, presedinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Călin Gălășeanu a răspuns întrebărilor venite din partea participanților și a precizat faptul că atât problemele semnalate cât și potențialele soluții stabilite ad-hoc se vor transpune în proiecte menite  sa ducă la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la politici de sănătate coerente, echitabile dar și pentru siguranța lucrătorilor din domeniul medical.

Participanții la dezbatere au prezentat multe soluții realiste pentru ca “boala” sistemului sanitar să se amelioreze măcar, dacă nu să se vindece (!)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com