Click pentru a trimite e-mail

Un român ucis la Londra, a salvat viața a cinci englezi.Comunitatea de români a strâns bani pentru repatrierea trupului.

0 Shares

*Claudiu Gîrdoc, românul de 31 de ani care a murit în urma rănilor provocate de un șofer beat care a lovit intenționat un grup de cinci persoane, era în Londra de nouă ani, pentru o viață mai bună. Șoferul a fost eliberat pe cauțiune.

*După câteva zile în care a zăcut pe un pat de spital, a fost deconectat de la aparate şi a fost declarat decesul. 

*Familia a hotărât să doneze organele tânărului pentru salvarea a cinci cetățeni britanici care aveau nevoie de transplant.

*Comunitatea de români din Londra au făcut colectă publică pentru a ajuta familia tânărului să repatrieze trupul. Au ajutat și autoritățile din Valea Mare, satul din care a plecat tânărul la muncă.

Untitled-1

Accidentul s-a petrecut lângă Catford Bus Garaj, în zona Bellingham, din sudul Londrei, când un bolid condus de un tânăr de 23 de ani, afro-american naturalizat în Marea Britanie, a intrat în plin în grupul de români care staționa în zona spălătoriei auto la care lucrau. Poliția Metropolitană a anunțat că un bărbat de 23 de ani, șoferul mașinii, a fost reținut la fața locului, însă a fost eliberat mai târziu pe cauțiune. Acesta rămâne liber în ciuda faptului că una dintre victime a murit, iar alte două se află în stare foarte gravă. Mai mult, martorii spun că acesta a intrat intenționat în grupul de cinci români de pe trotuar, după care a fugit, urmărit de unul dintre cei loviți care striga „de ce ai făcut asta?”.

Untitled-11

O trecătoare a declarat pentru Daily Mail: „Fratele meu și cu mine am ieșit din casă să mergem la biserică și am auzit țipete. M-am dus să văd ce s-a întâmplat acolo, erau doi bărbați pe jos care nu se puteau deplasa și mai era o femeie. Erau un tip cu sânge pe față care îl urmărea pe un altul, îmbrăcat în negru, în jur de 30 de ani. Cel cu sânge pe față striga «f… you!»” „Cred că sunt români, locuiesc în spălătoria auto”, a mai spus femeia. Și aceasta crede că șoferul i-a lovit intenționat.

Un alt martor a spus că a auzit că șoferul s-a certat cu românii de la spălătorie și s-a întors să se răzbune.„Am văzut mașina cum circula pe șosea, apoi a apăsat accelerația până la podea și a lovit cele cinci persoane, după care a intrat în zid. I-a lovit intenționat”.

Raul Popescu, vărul românului mort, a declarat pentru Evening Standard că vărul său, Claudiu Girdoc, tocmai se mutase cu iubita lui, în urmă cu o lună și se gândeau să se întoarcă acasă pentru a întemeia o familie. „Încerca să își ajute familia, dar nu a avut nici o șansă” a spus ruda lui Gîrdoc.

Detectivii Poliției Metropolitane au spus, de asemenea, că un tânăr de 25 de ani rămâne în stare critică, în timp ce o femeie de 35 de ani este în stare gravă, dar stabilă, scrie The Sun.

Un alt bărbat, de 46 de ani, este, de asemenea, internat, iar un altul, care a suferit leziuni mai puțin grave, a fost externat.

Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com