Click pentru a te abona

Un primar din Delta Dunării și-a angajat fiul…consilier personal

0 Shares

Curtea de Apel Constanţa a constatat nulitatea absolută a documentelor emise de Iordan Chisliţchi pe când era primarul comunei Pardina, judeţul Tulcea, acte prin intermediul cărora şi-ar fi angajat fiul în funcția de consilier personal al edilului-şef.

delta

„La data de 23.06.2008, a fost validat mandatul lui Iordan Chisliţchi de primar al comunei Pardina, județul Tulcea. La data de 23.04.2009, Cătălin Chisliţchi, fiul acestuia, a fost numit în funcția de consilier personal al primarului. Atât dispoziția de numire în funcție, cât și contractul individual de muncă al acestuia au fost semnate de Iordan Chisliţchi, în calitatea sa de primar al comunei Pardina, județul Tulcea. Folosul material constă în veniturile salariale obținute de către Cătălin Chisliţchi în perioada deținerii funcției de consilier personal al primarului (24.09.2009 – 9.02.2012)“, conform inspectorilor ANI.

Potrivit inspectorilor ANI, în urma evaluărilor efectuate s-a „constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Iordan Chisliţchi, ca urmare a semnării în calitate de primar atât a dispoziției de numire în funcție, cât şi a contractului individual de muncă a lui Cătălin Chisliţchi, fiul acestuia, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“. „La data de 23.06.2008, a fost validat mandatul lui Iordan Chisliţchi de Primar al Comunei Pardina, Județul Tulcea. La data de 23.04.2009, Cătălin Chisliţchi, fiul acestuia, a fost numit în funcția de consilier personal al primarului. Atât dispoziția de numire în funcție, cât și contractul individual de muncă al acestuia au fost semnate de Iordan Chisliţchi, în calitatea sa de Primar al Comunei Pardina, Județul Tulcea. Folosul material constă în veniturile salariale obținute de către Cătălin Chisliţchi în perioada deținerii funcției de consilier personal al primarului (24.09.2009 – 09.02.2012)“, conform ANI. „Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al conflictului de interese, deoarece, potrivit prevederilor art. 76, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, ”primarii (…) sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru (…) rudele sale de gradul I“, au conchis oficialii Agenţiei Naţionale de Integritate.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com