Click pentru a te abona

Un polițist a fost prins în flagrant când lua mită și a fost arestat. Un altul a refuzat mita oferită de un conducător auto

68 Shares

Doi polițiști din Constanța se situează la polii opuși ai integrității, după ce unul dintre aceștia a refuzat să ia mită, pe când celălalt a fost arestat preventiv, ca urmare a probării unei infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

În prima situație, un agent de poliție tot din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, după ce ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au probat faptul că a pretins și primit bani și bunuri, în mai multe rânduri.

Concret, în perioada mai-septembrie 2019, acesta a pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.

Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.

Polițiștul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În cel de-al doilea caz, un polițist din cadrul Postului de poliție Valu lui Traian a sesizat la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, faptul că, la data de 15.08.2020, a oprit pentru control, în fața gării CFR Constanța, un autoturism condus de o persoană, ocazie cu care a constatat că autoturismul nu deține asigurare RCA valabilă, motiv pentru care a dispus imobilizarea autoturismului și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. Ulterior, la fața locului s-a prezentat și proprietarul autoturismului care, a doua zi, i-a promis polițistului o sumă de bani pentru a nu aplica sancțiunea contravențională și a-i înapoia plăcuțele de înmatriculare.

Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind constituită echipa operativă, conducătorul auto fiind prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 300 de lei polițistului. În cauză, procurorul a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cetățean pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, acesta fiind cercetat sub măsura controlului judiciar.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com