Click pentru a te abona

Un buget ar trebui să reflecte prioritățile și valorile unei națiuni (!) și nu găurile negre ale Universului

198 Shares

Biroul executiv al Partidului Național Liberal , s-a reunit în vederea analizării proiectului de lege a bugetului de stat pe anul 2019, precum și în vederea identificării punctelor strategice ale partidului față de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Din discuțiile purtate, s-a opinat faptul că bugetul nu are o structură solidă, fiind consolidat pe baza unor indicatori fictivi și care nu au legătură cu realitatea, în sensul în care creșterea economică de 5,5% și estimarea ratei inflației de 2, 8% îmbracă forma unui ambalaj de moralitate, în spatele căruia se ascund „ingrediente” interzise spre comercializarea populației.

Nu știm dacă discuțiile purtate în cadrul Biroului Executiv al PNL au avut un puternic impact emoțional asupra celor care lucrează la buna înfăptuire a bugetului de stat, dar în cursul zilei de 5 februarie 2019, s-a desfășurat o ședință separată a ALDE cu scopul dezbaterilor pe tema bugetului, iar ulterior Președintele ALDE, însoțit de Varujan Vosganian și Daniel Chițoiu au poposit în încaperea cu destinație de birou a liderului PSD.

Cu această ocazie, sursele neoficiale, dar sigure, cu precădere din linia politică, au relatat faptul că, în cadrul discuțiilor sensibile despre bugetul pentru anul 2019, la capitolul sumelor destinate administratiilor locale, a fost abordat principiul de repartizare a sumelor provenite din impozitul pe venit la nivelul fiecărui județ.

Se pare că, al nostru Guvern ar avea în vedere varianta în care 60% din impozitul pe venit să fie alocat primarilor, 20% din impozitul pe venit să fie direcționat pentru echilibrarea bugetelor locale, 15% din impozitul pe venit să fie „aruncat” către Consiliile Județene și 5% să fie direcționat de către Ministerul Finanțelor, în mod egal, către județe.

Într-un final, Guvernul va vota bugetul în ședința de vineri, așteptând până atunci aducerea unor altor modificări, iar NOI ceilalți, ne vom ascunde suferința în spatele unui zâmbet și vom spera..să nu fie descoperite găurile negre ale Universului. Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com