Click pentru a trimite e-mail

Ulm, Germania : Forumul Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, 2015

0 Shares

Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Lucian Simion, participă zilele acestea la Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării desfăşurat sub titlul “Smart, social, sustainable – Innovation for the Danube Region” . Forumul din acest an își propune armonizarea inițiativelor regionale pentru o utilizare durabilă a resurselor locale : cultură și turism, people to people, energie durabilă, riscurile mediului, biodiversitate, peisaje, apa, aer, sol, competitivitate, Oameni și abilități, Securitate Regională, capacitatea instituțională, societate și cunoaștere.

Ulm-GermaniaForumul Anual este principala Reuniune a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) şi are participanți de marcă: reprezentanţi guvernamentali din cele 14 state dunărene alături de oficiali europeni (Comisie, PE, Comitetul regiunilor), reprezentanţi ai regiunilor şi oraşelor dunărene, ai mediului academic,i oameni de afaceri şi reprezentanți ai societăţii civile. 

În cadrul celor patru sesiuni tematice şi al celor 30 de workshopuri şi paneluri, Forumul din acest an va căuta factorii cheie pentru generarea unei creşteri durabile şi favorabile incluziunii în regiunea Dunării.

Evenimentul va reprezenta o platformă pentru networking şi contacte directe între participanţi, oferind posibilitatea organizării unor reuniuni cu diferite categorii de actori şi configurării unui program individualizat al conferinţei. Întâlnirile face-to-face vor avea loc într-o zonă separată, special amenajată.

“Sunt pregătit să abordez temele menite să influențeze mentalitatea publică în favoarea unor decizii ferme, a unui management public mult mai performant, al unei standardizări a practicilor și procedurilor cele mai bine validate în regiunile cu bune practici de-a lungul Dunării, care să reducă decalajele de dezvoltare și să genereze un tip de inovare socială și economică după modelul altor macro-regiuni performante și al țărilor din zona de amonte a văii dunărene.

Sunt unul dintre aceia care cred că depinde de modul în care învățăm să gestionăm toate resursele de care dispunem prin angajarea în proiecte concrete, durabile, pe termen lung, cu implicarea concretă a administrației, a societății civile, a mediului academic, a omului simplu, pentru că în felul acesta vom reuși să schimbăm în mod radical identitatea noastră comună  de cetățeni dunăreni.

Îmi doresc și sper ca vocea României să fie coerentă, clară, cu obiective concrete, chiar dacă Forumul de la Ulm are loc în condițiile unei situații geo-politice destul de complexe datorate crizei imigranților sau a problematicii din zona de răsărit a Europei.

Sper să reușim să-i convingem pe partenerii noștri euro-dunăreni să adopte aceleași idei și concepte menite să ducă într-un final la o nouă viziune de dezvoltare în macro-regiunea noastră privind relansarea economică. Desigur, trebuie să avem o abordare pragmatică, și nu ar fi rău, din punctul meu de vedere dacă ne-am inspira după modelul în care au acționat și continuă să acționeze macro-regiuni ca Ron-Alpi, Baden Wurttemberg-Bavaria sau țările Mării Baltice. Este interesant de analizat, de exemplu, felul în care state precum Slovenia  și Croația, au aderat și la Strategia Regiunea Adriatică-Ionică, tocmai pentru a avea acces și la alte tipuri de oportunități și finanțări .

Depinde de modul în care învățăm să gestionăm aceste resurse prin angajarea în proiecte care să schimbe în mod radical nu doar soarta cursului fluviului, ci și identitatea noastră comună, în calitate de cetățeni dunăreni” scrie Guvernatorul Lucian Simion pe site-ul site-ul său.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com