Click pentru a te abona

Uite podul, nu e podul! Podul de piatră Brăila – Tulcea – Galați, sub zodia schimbărilor guvernamentale

3 Shares

În România guvernelor de-ALDE-PSD, obiectivele de investiții în infrastructură și nu numai nu se fac acolo unde doresc politicienii care se plimbă prin guvernele nou remaniate odată la șase luni, nu acolo unde trebuie pentru că este nevoie de ele.

Un astfel de obiectiv, așteptat de ani de zile, cu o locație stabilită cu mult timp în urmă și a cărei construcție trebuia să înceapă demult este și podul de la Brăila. Acesta trebuia să rezolve problema navetiștilor și a locuitorilor din zonă, dar nu se mai face la Brăila, ci la Galați, pentru că domnul Tudose nu mai e premier, dar îl avem viceprim – ministru pe domnul Ștefan.

Acest obiectiv în valoare de 433 de milioane de euro se lovește de frecția aplicată piciorului de pod. Ba ar costa prea mult mutarea utilităților. Ba cele două oferte de mutare a acestora depuse în februarie vor fi evaluate în iulie. Vă recomand să nu vă grăbiți, să o lăsați pentru luna septembrie, ca nu cumva să le stricăm concediile celor de la CNAIR. Astfel de abordări susținute de ambițiile personale ale politicienilor de-ALDE-PSD duc la întârzierea lucrărilor și la plata penalităților aferente.

Ce credeți că presupune mutarea? Cei care vin dinspre Brăila sunt nevoiți să ocolească 100 de km cu mașinile de marfă pe ruta Baldovinești – Vădeni – Șendreni – Galați, deoarece pe Șoseaua Dig acestea nu au dreptul să circule. Graficul de execuție va fi depășit cu mai mult de un an de zile ținând cont de durata exproprierilor. Punerea în întârziere a predării amplasamentului va conduce automat la plata penalităților solicitate de către constructorii niponi și italieni. Și, nu în ultimul rând, riscul ca proiectul să nu se mai realizeze sau să se mute în altă locație în funcție de mișcarea miniștrilor în guvern.

Ce ne rămâne de făcut? Nu putem aștepta cu sufletul la gură schimbarea premierului o dată  la șase luni. Uite podul, nu e podul! Vă invit, dragi colegi, să votăm împreună astăzi moțiunea de cenzură. Numai așa vom putea onora contractele încheiate, vom respecta termenele și vom construi pentru oameni, nu pentru un grup restrâns de oligarhi/Deputat PNL Vasile Gudu/Declaratie politică/

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com