Click pentru a te abona

Turneul SoNoRo Conac 2020 “Pe aripile vântului” se încheie la Casa Avramide din Tulcea cu două concerte

154 Shares

Ediția a VIII-a a turneului SoNoRo Conac “Pe aripile vântului” 2020 se încheie la Casa Avramide din Tulcea, vineri, 11 septembrie, cu două concerte, unul de la ora 16.00, dedicat copiilor, și al doilea, de la ora 19.00, adresat publicului larg. 

Concertele  vor fi susținute de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Alexandra Văduva (pian) și Ionuț Ștefănescu (flaut), ce vor interpreta lucrări de George Frideric Händel, Edward Elgar, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Manuel de Falla, Robert Schumann, Stan Golestan,, Jules Massenet, și Claude Debussy.

Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

SoNoRo Conac ajunge pentru a doua oară la Tulcea, în exemplar renovata Casa Avramide sau Casa Colecțiilor, așa cum mai este cunoscută, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de Alexandru Avramide, prosper întreprinzător local. Cu ajutorul meşterilor din Italia și prin decorarea cu mobilier şi obiectele decorative achiziţionate de la Viena, Alexe Avramide a reușit să ridice în centrul oraşului cea mai frumoasă casă, un simbol al prosperității familiei sale. Casa Avramide se remarca prin încăperile de la nivelul parterului bogat decorate cu stucatură pictată, plafoane pictate și prevăzute cu uși în două canate, cele două fațade principale, dintre care una cu o scară monumentală din mozaic de marmură.

Renovarea și reabilitarea Casei Avramide a avut loc în 2012, în trecut clădirea fiind pe rând sediul Comitetului Democratic Grec, Muzeul Delta Dunării și Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea.

Casa a devenit de câțiva ani centru cultural, unde au loc multiple evenimente culturale, iar pe 11 septembrie este gazda concertului SoNoRo Conac – “Pe aripile vântului”.

“Ne bucurăm să ne reîntoarcem în Tulcea, la Casa Avramide, o casă de patrimoniu admirabil restaurată cum ne-am dori să fie cât mai multe în țara noastră. Dacă în 2014 cântam în interiorul acestei superbe clădiri, anul acesta invităm publicul să se bucure de concertul nostru în curtea interioară, cu siguranță primul, după o lungă perioadă de timp, în prezența unor artiști. Dorim ca prin concertul adresat copiilor să deschidem porțile extraordinarei lumi a muzicii clasice, atât de benefică pentru noi toți și să-i invităm pe cei mici și pe cei mari să-și exprime liber emoțiile prin care trec în această perioadă presărată de reguli”, declară Răzvan Popovici, inițiatorul turneului SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

Concertul pentru copii  de la Casa Avramide se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și este organizat în parteneriat cu Asociaţia Gifted Center Tulcea, ONG care sprijină, promovează și valorifică aptitudinile copiilor supradotați. Copiii vor fi încurajați să-și exprime trăirile, să aibă un rol activ în familie și să prindă din ce în ce mai multă încredere în ei. Copiii, dar și părinții lor, pot participa în mod gratuit cu o înscriere în prealabil la rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi al autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

154 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com