Click pentru a te abona

Turişti rătăciţi în Munţii Măcinului, salvaţi de jandarmii tulceni

0 Shares

*Însoţiţi de jandarmi, cei doi turişti au coborât de pe munte în condiţii de siguranţă, zona în care au fost găsiţi este situată deasupra carierei Suluk, existând oricând riscul ca aceştia sa cadă de la înălţimea de 100 de metri (cât măsoară frontul abrupt de la cariera de piatră).

untitled-1

Miercuri, 29 martie a.c., în jurul orei 20.30, doi bărbaţi au reclamat prin serviciul unic de urgenţă „112”, că s-au rătăcit în Munţii Măcinului.

În scurt timp la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie şi un jandarm aflat în timpul liber, bun cunoscător al locurilor din Parcul Naţional, care a urcat pe munte pentru căutarea celor doi turişti,  jandarmii au ţinut permanent legătura telefonică cu cei doi turişti, astfel că, în baza detaliilor pe care turiştii au reuşit să le furnizeze aceştia au putut fi localizaţi în jurul orelor 21.30.

untitled-2

Cei doi bărbaţi, cu vârste de aproximativ 41 ani, ambii cu domiciliul în municipiul Bucureşti, în timp ce vizitau Parcul Naţional Munţii Măcinului au părăsit traseul marcat,  ulterior din cauza întunericului s-au rătăcit.

Însoţiţi de jandarmi, cei doi turişti au coborât de pe munte în condiţii de siguranţă, zona în care au fost găsiţi este situată deasupra carierei Suluk, existând oricând riscul ca aceştia sa cadă de la înălţimea de 100 de metri (cât măsoară frontul abrupt de la cariera de piatră).

untitled-4

Turiştii au mulţumit jandarmilor pentru promptitudinea de care au dat dovadă, cu promisiunea ca pe viitor să respecte întocmai indicatoarele şi marcajele de pe traseele turistice.

Înşiruirea marcajelor turistice indică traseul cel mai sigur pe care excursionistul trebuie să îl urmeze când se află pe munte. Înaintarea pe cărări nemarcate duce la accidente sau la rătăcire, dar îngreunează şi activitatea de salvare. 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com