Click pentru a trimite e-mail

Turismul de croazieră în Delta Dunării – provocări și perspective. 298 de nave de croazieră au ajuns la Tulcea în 2017

2 Shares

*Anul trecut, în Portul Tulcea au acostat 158 de nave de croazieră care au avut la bord 22.499 de pasageri. În celelalte porturi din judeţ au acostat, de asemenea, 140 de nave de croazieră cu 17.464 de pasageri. Cele 298 de ambarcațiuni de acest gen care au acostat în judeţ anul trecut reprezintă cel mai mare număr al sosirilor înregistrate în porturile din Delta Dunării în ultimii 10 ani.

O delegație reprezentând Consiliul Județean Tulcea, alcătuită din Valentin Moldoveanu și Liliana Urse, consilieri județeni, a participat, în perioada 26 – 28 iunie, la Olympia, Grecia Workshopul AI-NURECC „Sectorul de croazieră în regiunea EUSAIR: provocări și perspective”, găzduit în orașul Olympia, Grecia. Evenimentul a avut loc la inițiativa Rețelei Adriatice Ionice a Universităților, Regiunilor, Camerelor de Comerț și Orașelor (AI-NURECC), a Camerei de Comerț Ilia – membru al Forumului AIC și sub coordonarea Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).

In cadrul  sesiunii „Răspunsul destinațiilor la provocările de dezvoltare a sectorului de croazieră”, Valentin Moldoveanu,  a prezentat, în calitate de speaker, situația actuală privind fluxul navelor de croaziera ce străbat Delta Dunării și acostează în porturile tulcene amintind că numărul navelor de croazieră care au ajuns în Delta Dunării aproape că s-a dublat în ultimii 10 ani, potrivit datelor furnizate de Căpitănia Zonală a Portului Tulcea, Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi de operatorii turistici.

Anul trecut, în Portul Tulcea au acostat 158 de nave de croazieră care au avut la bord 22.499 de pasageri. În celelalte porturi din judeţ au acostat, de asemenea, 140 de nave de croazieră cu 17.464 de pasageri. Cele 298 de ambarcațiuni de acest gen care au acostat în judeţ anul trecut reprezintă cel mai mare număr al sosirilor înregistrate în porturile din Delta Dunării în ultimii 10 ani.

Nu în ultimul rând, consilierul județean Valentin Moldoveanu a subliniat importanța valorificării oportunităților de finanțare din fonduri europene astfel încât acest sector al navelor de croaziera ce acostează în porturile tulcene sa aducă pe termen lung cât mai multe beneficii comunității locale. Aceste oportunități vizează, în principal,  reabilitarea portului și a falezei Tulcea, proiect ce va fi implementat de către Consiliul Județean și care va putea oferi noi facilități de acostare pentru vasele de croazieră, dar si posibilitatea accesării altor programe de finanțare europene, cum ar fi FLAG Delta Dunării, prin care operatorii economici pot face investiții în acest sector și pot oferi turiștilor ce ajung în județul nostru o mai bună perspectivă de petrecere a timpului care îl au la dispoziție în porturile tulcene.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com