Click pentru a te abona

Tulceanul Vladimir Mănăstireanu a fost numit Președinte interimar al ANSVSA

0 Shares

Vladimir manastireanu02        Fost subprefect și deputat de Tulcea, Vladimir Mănăstireanu, vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a preluat interimatul de președinte imediat după demiterea liberalului Mihai Țurcanu de la conducerea Agenției. „Am fost mandatat de către dl ministru al Agriculturii, Daniel Constantin să asigur interimatul ANSVSA în această perioadă şi să fiu unicul comunicator pe problemele tehnice care apar la nivelul ANSVSA-ului şi pe tot ceea ce vreţi să ştiţi despre activitatea ANSVSA”, a afirmat Vladimir Mănăstireanu.

În ultimele două săptămâni am fost zguduiți de informații dintre cele mai teribile dacă ținem cont de faptul că vorbim despre alimentele noastre cele de toate zilele. De la carnea de cal etichetată (sau vandută?!) greșit, la paraziții din macrou, a urmat foarte repede laptele cu aflatoxină, și iată, astăzi vorbim despre carnea de curcan cu reziduuri de antibiotice care ar fi ajuns pe piata din Germania.
Mănăstireanu a declarat că urmează să fie făcute publice rezultatele parţiale ale controlului efectuat după ce a mai fost găsit lapte contaminat cu aflatoxină la încă două centre de colectare locală. El a asigurat consumatorii de faptul că nici 0,1% din cantitatea totală de lapte colectată lunar, de circa 20.000 de tone, nu a fost depistată ca fiind contaminată cu aflatoxină peste limita maximă admisă. Normele europene prevăd limite maxime admise la aflatoxină doar pentru laptele materie primă, nu şi pentru alte produse. Limita admisă de aflatoxină în laptele brut este de 0,05 micrograme pe litru, potrivit reglementărilor europene. Având în vedere faptul că aflatoxinele sunt toxine produse de sporii ciupercilor din genul Aspergillus flavus şi Aspergillus parasiticus, care se dezvoltă în seminţe de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (şrot, tărâţe) şi cereale, s-a dispus prelevarea de probe din furaje şi transmiterea lor spre analiză.

Astăzi o nouă alertă alimentară a adus numele României în dezbaterea publică din Europa: carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, drept pentru care a fost trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă. Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari au început o anchetă privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com