Click pentru a te abona

Tulcean arestat pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat

0 Shares

*Așa – zisul avocat Vasile Dumitru a fost arestat preventiv*Oamenii legii au ridicat o robă, ștampila și mai multe înscrisuri de la domiciliul lui. În primă fază, pe 31 ianuarie, Judecătoria Constanța îl plasase în arest la domiciliu, dar procurorii au depus contestație, ce a fost admisă pe 6 februarie. Amintim că polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, la data de 30.01.2017, l-au identificat pe Dumitru Vasile, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Tulcea, bănuit de comiterea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi și folosirea fără drept a însemnelor specifice profesiei de avocat.

justitie

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, la data de 30.01.2017, l-au identificat pe Dumitru Vasile, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Tulcea, bănuit de comiterea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi și folosirea fără drept a însemnelor specifice profesiei de avocat. Astfel, bărbatul în cauză, în perioada septembrie – noiembrie 2016, a îndeplinit mai multe acte speficifice profesiei de avocat, respectiv a formulat cereri în cadrul unor dosare penale, în calitate de presupus avocat al unor părţi din aceste dosare, fără a deține acest drept. Oamenii legii au descins la domiciliul lui, de unde au ridicat mai multe înscrisuri, dar și o robă și o ștampilă. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca la data de 31.01.2017 să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Precizăm că el a mai fost condamnat pentru fapte similiare.

În fapt:

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut că, la data de 29.09.2016, suspectul s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 278/P/2016, precizând că este apărător ales a numiţilor B.I., S.M. şi E.C., ataşând împuternicirea avocaţială nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti. La data de 25.11.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 287/P/2016, precizând că este apărător ales al numiţilor B.I., E.C. şi alţii. La data de 04.10.2016 a adresat Ministerului Justiţiei o cerere înregistrată sub nr. 83413/04.10.2016, intitulată „Contestaţie şi denunţ”, în calitate de reprezentant al persoanelor vătămate P.D., B.I., S.M. şi E.C., conform împuternicirii avocaţiale nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti. La data de 29.09.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 278/P/2016 folosind impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti. Vasile Dumitru Cabinet de avocat”, ataşând împuternicirea avocaţială nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul „Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti”. La data de 04.10.2016 a adresat Ministerului Justiţiei o cerere înregistrată sub nr. 83413/04.10.2016, intitulată Contestaţie şi denunţ, în calitate de reprezentant al persoanelor vătămate P.D., B.I., S.M. şi E.C., conform împuternicirii avocaţiale nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul „Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti, pe fiecare din cele 15 pagini ale cererii formulate aplicând impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Uniunea Naţională a Barourilor din România. Baroul Bucureşti. Vasile Dumitru Cabinet de avocat. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, după care a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Precizăm că el a mai fost condamnat pentru fapte similiare. Spre exemplu, în 2014 a fost trimis în judecată și în 2016 a primit 2 ani și 6 luni cu suspendare”, potrivit procurorilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com