Click pentru a te abona

„Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“: 45 de elevi și opt profesori coordonatori au câștigat concursul și au fost premiați de președintele CJ Tulcea

383 Shares

Marți, 6 octombrie 2020, s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, respectiv 45 de elevi și opt profesori coordonatori.

În luna septembrie s-au împlinit 25 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrăţire dintre judeţul Tulcea şi municipalitatea din Suzhou (provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză). 

Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea au organizat, în parteneriat, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei”, având drept grup ţintă elevii din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ, dând astfel importanţa cuvenită uneia dintre cele mai longevive relaţii de colaborare internaţională.

Mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest concurs care a marcat împlinirea a 25 de ani de relații de prietenie între Consiliul Județean Tulcea și municipalitatea din Suzhou.

Dacă dăm timpul înapoi, ne dăm seama că, la cinci ani după Revoluție, Consiliul Județean Tulcea a creat o relație extraordinară cu municipalitatea din Suzhou. De-a lungul acestor ani, au fost nenumărate întâlniri între cele două părți, în domeniul culturii, în domeniul economic, agricultură, iar prietenii noștri chinezi au fost prezenți la multe evenimente organizate de noi, chiar de Zilele Tulcei.

Mi-a plăcut foarte mult acestă inițiativă „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, pentru că este într-adevăr vorba de o prietenie, fapt dovedit și în perioada pandemiei, când ne-am ajutat reciproc. Pe vremea când ei erau în colaps privin măștile, le-am acordat tot sprijinul, după care și ei ne-au răspuns cu un ajutor asemănător, când noi aveam probleme cu aprovizionare cu aceste măști de protecție.

Vă felicit pe toți, cadrele didactice care au fost implicate, felicit unitățile de învățământ care au intrat în concurs, felicit copiii pentru implicarea în acest concurs. Este un demers prin care ne manifestăm respectul față de această relație de prietenie cu municipalitatea din Suzhou, care de altfel s-a implicat și în acest concurs, oferind suveniruri pentru ocupanții locului întâi de la fiecare secțiune. Sunt inițiative pe care vrem să le multiplicăm și la care să avem cel puțin același număr de participanți. Mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean pentru implicare și tuturor celor care înțeleg că în aceste vremuri tulburi putem completa și cu astfel de acțiuni activitatea copiilor.

Succes în tot ceea ce vă propuneți, să vă bucurați părinții, să reușiți să ajungeți acolo unde vă doriți și sperăm ca învățământul tulcean să dea în continuare rezultate deosebite“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Desfășurat pe parcursul lunii septembrie, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) și a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor.

Astfel, echipele premiate la concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” sunt următoarele:

Secțiunea Arte plastice

1. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”   

2. Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea

3. Școala Gimnazială Ciucurova        

4. Școala Gimnazială Beidaud  

Secțiunea Eseu

1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea  

2. Liceului Teoretic „Ion Creanga” Tulcea   

3. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea        

4. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea  

5. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”.  

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com