Click pentru a trimite e-mail

Tulcea: drumuri și școli închise, oameni salvați cu șenilatele. Ninsori și viscol pe parcursul nopții.

0 Shares

Untitled-1Update ULTIMA ORĂ: * în județul Tulcea sunt blocate mai multe drumuri județene dar și ieșirea pe DN22 spre Constanța  *se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Tulcea pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016  *au fost aduși cu șenilatele din localități izolate trei persoane cu accident cerebral, o persoană aflată în comă, o alta care a ingurgitat multe medicamente și doi copii din Delta Dunarii cu pneumonie; *două localități nu au nici în această noapte energie electrică.

Ultima întrunire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea din cursul serii (orele 19,00) a adoptat Hotărârea nr.5 care ține seama de avertizarea meteorologică privind CODUL PORTOCALIU (aflat pe final) și a CODULUI GALBEN (în cursul nopții) emisă de Administrația Națională de Meteorologie și propunerile privind restricțiile de circulație, făcute de reprezentanții Drumurilor Naționale, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Delta’ Tulcea hotărăște ca  Începând cu data de 17.01.2016, intervalul orar 17,00 – 18.01.2016, ora 7,00 a.m., se închide temporar circulația autovehiculelor pe următoarele drumuri (naționale și județene) de pe raza județului, până la ameliorarea condițiilor meteorologice:

DJ 222 Tulcea — Agighiol;

DJ 222 F — Dăeni — Ostrov — Peceneaga — Traianu;

DJ 222 B Ceamurlia de Sus — Stejaru — Topolog — Dorobanțu — Traianu;

DJ 222 Două Cantoane — Ceamurlia de Sus — Beidaud — Sarighiolul de Deal;

DJ 222 E — Sarighiolul de Deal — Casimcea — Corugea — Rahmanu;

DJ 222 G Dăeni — Făgărașu Nou — până la intersecție cu DN 22A

DJ 222 C Victoria — Murighiol — Valea Nucarilor — Agighiol;

DJ 229 L Murighiol — Dunavățul de Jos;

DJ 222 Jurilovca — Două Cantoane;

DN 22D Măcin — Cerna;

DN 22 F Horia — Nalbant;

DN 22 — km 232+900, ieșirea din localitatea Baia — km 239+100 cu limită de județ Constanța;

DN 22 A — km 36+000, localitatea Izvorul Cerbului-km. 64+700=, limita de județ Constanța.

La ora 17.30, doar două localități de pe raza județului mai erau fără curent electric, după cum urmează: Satul Sâmbăta Nouă și satul Războieni, respectiv 50% de pe aria localității. Echipele de intervenție ale ENEL sunt pe teren pentru remedierea acestor situații.

Începând cu ora 18.00, când expiră codul portocaliu de viscol, utilajele de deszăpezire ale Drumurilor Naționale și Drumurilor Județene vor acționa pe drumurile din județul Tulcea pentru asigurarea traficului rutier.

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ TULCEA

H O T Ă R Â R E A Nr. 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, constituit prin Ordinul Prefectului județului Tulcea nr.56/ 2015, întrunit în ședință extraordinară în ziua de 17 ianuarie 2015;

Având în vedere avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU emisă de Administrația Națională de Meteorologie și propunerile privind restricțiile de circulație, făcute de reprezentanții Drumurilor Naționale, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Delta’ Tulcea;

În temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.21/ 2004, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.15/2005 și a Hotărârii Guvernului nr.1491/2004;

H O T Ă R Ă Ș T E:

Art. 1 Începând cu data de 17.01.2015, ora 11.00, se închide temporar circulația autovehiculelor pe următoarele drumuri naționale de pe raza județului, până la ameliorarea condițiilor meteorologice:

1. km 36+000 (Izvorul Cerbului) — km 64+700 (limita cu județul Constanța);

2. km 232+900 (ieșire Baia) — km 239+100 (limita cu județul Constanța).

Art. 2 Excepție de la prevederile art.1 fac: pompierii, poliția, salvarea, precum și mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolelor de înzăpezire;

Art. 3 Prevederile art.1 se vor menține până la restabilirea situației.

Art. 4 Prin grija Centrului operațional din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență DELTA al județului Tulcea, prezenta Hotărâre se va aduce la cunoștința tuturor instituțiilor, pentru punere în aplicare.

Emisă astăzi, 17 ianuarie 2016.

DJ 222 Tulcea — Agighiol;

DJ 222 F — Dăeni-Ostrov — Peceneaga — Traian;

DJ 222 B Ceamurlia de Sus — Stejaru — Topolog — Dorobanțu — Traian;

DJ 222 Două Cantoane — Ceamurlia de Sus — Beidaud — Sarighiolul de Deal;

DJ 222 E — Sarighiolul de Deal — Casimcea — Corugea — Rahmanu;

DJ 222 G Dăeni — Făgărașu Nou — până la intersecție cu DN 22A.

(La ora 10.00, patru localități de pe raza județului erau fără curent electric, după cum urmează: Războieni, comuna Casimcea, Sâmbăta Nouă și Cerbu (comuna Topolog).

Echipele de intervenție ale ENEL sunt pe teren pentru remedierea acestor situații. Un tir a ramas blocat intre Cataloi si Nalbant.
Prefectul judetului, Marin Badita ne-a declarat ca dupa ce viscolul va scadea din intensitate 42 de utilaje vor incepe deblocarea drumurilor. Ambulantele sunt pregatite sa acorde ajutor pentru ca vor fi insotite de utilaje de deszapezire. Se are in vedere inchiderea unor unitati de invatamant, hotarare care urmeaza sa fie adoptata de Comandamentul pentru Situatii de Urgenta in cursul dup[-amiezii in functie de evolutia vremii.)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

3 Raspunsuri la Tulcea: drumuri și școli închise, oameni salvați cu șenilatele. Ninsori și viscol pe parcursul nopții.

 1. Micu Lucian Ionel 18 ianuarie 2016 at 7:22

  Bravo! Pe dracu! Noi platim atatia bani pentru deszapezire ca sa circule la greu utilajele pentru a tine drumurile deschise cat mai mult timp, chiar si pe viscol. Nu cum se face acum: cat timp e vijelie stam cu utilajele in curte, apoi deszapezim si iar apoi le parcam binemersi.

  Răspunde
  • Magda 6 ianuarie 2017 at 16:59

   Luci, nu stiu cum e in oras, insa spre Somova au trecut utilajele permanent. Am ajuns la Tulcea si ne-am si intors. E bine, insa este si munca in zadar. La zece minute dupa trecerea lamei troienele se refac.

   Răspunde
 2. mioara 19 ianuarie 2016 at 7:47

  vreau sa primesc informatii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com