Click pentru a te abona

Tulcea: RowmaniaFEST, la cea de-a opta ediție, a lansat Flotila Centanar

44 Shares

Cea de-a opta ediție a festivalului RowmaniaFEST celebrează Centenarul Marii Uniri. Flotila Centenar a ajuns în portul turistic al orașului Tulcea ieri, 31 august, la ora 19.00, deschizând seria de evenimente din cadrul festivalului. Tulcenii și turiștii români sau străini sunt invitați la cel mai frumos eveniment al orașului Tulcea, până duminică seara.

„Tulcea merită mai mult și toți cei care suntem aici ne dorim ca Tulcea să fie mult mai bine cunoscută. Anul acesta este unul mai special. Suntem în anul Centenarului, anul în care vrem să fim cu toții uniți. Noi am gândit acest proiect încă de anul trecut. Flotila Centenar include șase ambarcațiuni, fiecare reprezentând câte o zonă istorică a României. Ambarcațiunea Dobrogea nu putea să pornească decât din Mila 23, pentru că localitatea este unică în lume. Comuna Crișan, cu Mila 23, are 26 de campioni olimpici, mondiali și europeni”, a precizat Ivan Patzaichin, cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului de la Tulcea.

Ambarcațiunile au fost expuse în prima seară a evenimentului pe faleza de la Tulcea, iar astăzi au fost încărcate în camioane și au plecat spre Londra. „Pe data de 7 septembrie vom fi prezenți la Londra cu toate cele șase ambarcațiuni. Ne vom antrena, vom crea echipele, iar pe data de 8 vom participa la Maratonul Tamisa, o competiție internațională la care participă foarte multe țări și foarte multe ambarcațiuni de toate felurile. Noi vom participa cu toate cele șase ambarcațiuni, dintre care Dobrogea va intra și într-o mică competiție și sper să vă facem și o mică surpriză. Iar pe data de 9, împreună că ICR Londra și Primăria Capitalei, vom organiza o expoziție”, a mai epxlicat campionul.

Flotila este alcătuită din șase ambarcațiuni care reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au revenit „acasă”, pe rând, în Anul Marii Uniri, respectiv: Basarabia (martie 1918), Bucovina (noiembrie 1918), Dobrogea (noiembrie 1918), Transilvania, Moldova, Muntenia (1 decembrie 1918). Bărcile au fost construite la Tulcea, în atelierul Geneza, singurul din România care încă mai păstrează meșteșugul marangozeriei (construcția și reparația bărcilor tradiționale).

„Toate maifestările din acest an sunt dedicate unui moment istoric, anume Centenarul. Ca dovadă, sunt reprezentate toate provinciile istorice ale României, iar băieții de  la Mila 23 au venit cu cea mai frumoasă dintre provinciile românești și au alipit-o patriei, anume Dobrogea! Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la realipirea Dobrogei la patria mamă, un moment istoric ce ar trebui să fie la fel de important ca și 1 Decembrie și 24 Ianuarie. Domnul Ivan Patzaichin, împreună cu asociația Mila 23 și cu toți cei care au pus umărul la realizarea acestui eveniment ne oferă, pentru a opta oară, un moment magic și o vizibilitate extraordinară pentru orașul și județul nostru. Avem și mari campioni care ne vizitează în aceste zile”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea, cu ocazia deschiderii festivalului.

Festivalul Internațional al Bărcilor cu vâsle este inițiat de Ivan Patzaichin și organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Partener principal: ALUM Tulcea. RowmaniaFEST este realizat împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu Asociația de  Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD). „Este o onoare pentru noi, ca asociație de management, să fim alături de acest eveniment cu o atât de mare încărcătură emoțională. Acest proiect este unul care va arăta, la nivel internațional, ce înseamnă România, ce înseamnă Marea Unire și ce înseamnă anul Centenarului”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD, cu ocazia deschiderii oficiale a festivalului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com