Click pentru a te abona

Tulcea, reprezentată la Plenara de Primăvară a Ansamblului Regiunilor Europene. Bioeconomia, sănătatea, alimentația

151 Shares

autor Geta Negrișanu

La Orebro, în Suedia, o delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de administratorul public al județului, Vasile Strat și din care mai fac parte consilierii județeni Laurențiu Olteanu și Michael Gudu participă la lucrările Plenarei de Primăvară a Ansamblului Regiunilor Europene.

Delegația tulceană a răspuns astfel invitației preşedintelui Adunării Regiunilor Europene, Magnus Berntsson de a participa la acest eveniment, cu prilejul căruia se vor stabili direcțiile de acțiune ale acestei organizații pentru anul 2019.

În cadrul lucrărilor Plenarei de Primăvara ARE, participanții împărtășesc propria viziune asupra rolului viitor al regiunilor în Europa şi dincolo de aceasta. Tema generală a reuniunii este bioeconomia și, în special, alimentația și sănătatea.

Cu acest prilej are loc seminarul „Food for thought Action!“ pentru o abordare regională a sistemelor alimentare inovatoare, o oportunitate pentru regiunile participante de a împărtăși modalități de inovare a sistemelor alimentare pentru a atinge obiective ca nutriția pentru o dietă sănătoasă și durabilă, climatul și sustenabilitatea mediului, utilizarea eficientă a resurselor, inovare și capacitarea comunităților.

Efectuarea acestei vizite oficiale de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea contribuie la întărirea relaţiilor de cooperare între Judeţul Tulcea și celelalte regiuni membre ale ARE.

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Mergeani deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creat în 1985, Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. ARE cuprinde mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, având misiunea de reprezentare a intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com