Click pentru a te abona

Tulcea, Festivalul de Teatru ,,Tragos”: două săptămâni de magie în brațele Thaliei, cea veselă și înfloritoare

164 Shares

autor Geta Negrișanu

Teatrul ,,Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului, organizează cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ,,Tragos”. Evenimentul se va desfășura în perioada 26 septembrie-9 octombrie 2019.Scurtă istorie:

,,Tragos” înseamnă țap. De aici și cuvântul tragedie. Dar, totuși, de ce acest nume pentru festivalul tulcean? Păi, se pare că sunt dovezi arheologice care atestă faptul că primele manifestări teatrale de pe teritoriul țării noastre, au avut loc în interiorul cetăților grecești din… Dobrogea de Nord, acum 2000 de ani!

Festivalul de Teatru “Tragos” debutează în anul 1993, organizatori fiind Centrul de Conservare a Tradiţiei Populare şi, pe atunci, Inspectoratul pentru Cultură Tulcea.

După succesul aproape neaşteptat al primei ediţii, festivalul începe să fie curtat de trupe cu performanţe notabile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, ecoul festivalului de la Tulcea trece graniţele, urmarea fiind solicitările de participare din străinătate.

Din anul 1999 îşi încetează existenţa, motivul fiind lipsa fondurilor financiare şi a interesului manifestat de autorităţile locale.

În anul 2012, după ediţia a XII-a, festivalul mai trece o dată pe linie moartă de unde pleacă din nou la drum în 2015, cu o garnitură de elită. Calitatea spectacolelor din repertoriul acestei ediţii îl recomandă şi pe viitor ca festival de marcă.

Ediția a XVII-a, anul 2019

Ca și în anii precedenți, organizatorii Festivalului au invitat la această ediție spectacole de înaltă calitate, din repertoriile Teatrelor de Stat sau particulare din capitală ori provincie, cât și din Republica Moldova. Vor fi două săptămâni de magie, la care tulcenii sunt invitați să fie părtași, de pe 26 septembrie până pe 9 octombrie a.c..

La fel ca și în anii trecuți, unele spectacole vor fi cu intrare liberă, iar pentru toate celelalte, biletele se pot procura de la Agenția de Bilete a Teatrului ,,Jean Bart”. Se mai pot achiziționa, de asemenea, și abonamente pentru Festival, pentru care se obține și o reducere. Abonamentele nu includ spectacolele pentru copii și nici reprezentațiile de la Sala Studio.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com