Click pentru a te abona

Tulcea: ANL-uri pentru specialiștii din domeniul sănătății

“La 1 august începe construcția. Vorbim despre cea mai mare investiție de acest fel din România”(Dumitru Nancu, director general ANL)

-2

Marți, 20 mai a.c. s-a semnat la Tulcea contractul de finanțare pentru locuințele ANL ce vor fi construite pe strada Spitalului din municipiul Tulcea.

Locuințele pentru specialiști urmează să fie realizate pe două tronsoane: unul cu 32 de apartamente și unul cu 28 apartamente. Investiția se ridică la peste 14 milioane de lei (suma maxim alocată, urmând ca aceasta să scadă în urma licitațiilor), sumă provenită din fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin ANL.

„Este un pas extraordinar de important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea domeniului de sănătate la nivelul județului Tulcea, atunci când ne gândim la resursa umană. Trebuie să atragem la Tulcea medici specialiști și trebuie să îi determinăm să profeseze în județul nostru. Este o investiție pentru tulceni, pentru „sănătatea“ sistemului sanitar de la Tulcea, pentru viitorul nostru, al tuturor“, a precizat președintele CJ, Horia Teodorescu.

„Acesta este un mixt administrativ reușit între Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, o bună colaborare între cele două instituții pentru beneficiul comunității. Acum nu vom mai avea probleme în asigurarea tuturor condițiilor pentru cei care slujesc sănătatea“, a spus primarul Constantin Hogea.

„Este primul șantier destinat tinerilor specialiști din domeniul sănătății. Joi așteptăm ca această investiție să treacă de CTE – în cadrul Ministerului, urmând ca, în conformitate cu termenele impuse de legislație, la 1 august să fie pusă piatra de temelie a acestei investiții“, a precizat Dumitru Nancu, șeful ANL. „Vorbim despre cea mai mare investiție de acest tip din România, a mai explicat Dumitru Nancu: în total vor fi construite 185 de locuințe pentru tinerii specialiști din sănătate, dintre care o treime sunt la Tulcea”.

De asemenea, alte 40 de unități locative ce urmează să fie construite la Măcin  (investiție abandonată în 2011) primesc finanțare prin ANL.

Prin acest proiect, Consiliul Județean încearcă să determine medicii specialiști să lucreze în Spitalul Județean de Urgență, în beneficiul locuitorilor acestui județ. Prin asigurarea locuințelor de serviciu, județul Tulcea poate deveni mai atractiv pentru cadrele medicale, sunt de părere reprezentanții administrației județene.

Până la sfârșitul lunii mai Consiliul județean Tulcea va efectua recepția tehnică pentru alte șase unități locative destinate medicilor specialiști construite cu fonduri proprii.

„De asemenea, avem în derulare un proiect finanțat cu fonduri europene pentru modernizarea clădirii Spitalului Județean Tulcea și a Unității de Primire Urgențe, o investiție în valoare de peste 11 milioane de lei. În plus, tot cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, derulăm un proiect referitor la consolidarea și modernizarea secției de Psihiatrie a spitalului județean (proiect de 7,8 milioane de lei, din care aproape 4 milioane provin de la bugetul de stat)“, a mai spus președintele Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.