Click pentru a te abona

Trilaterala România, Polonia și Turcia, la București: Parteneriat strategic, cooperare internațională

29 Shares

Întrevederea delegației polone, conduse de dl Jarosław Obremski, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul Republicii Polone și a delegației turce, conduse de dl. Volkan Bozkir, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia cu membrii comisiilor pentru politică externă din Parlamentul României, a oferit oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional cu teme precum Puterea educației ca pârghie a securității naționale, cum să echilibrăm tendințele tradiționale și actuale în educație, Combaterea terorismului și a securității cibernetice. Mai multe detalii ne-a oferit

Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților:

“Reuniunea de la București a constat într-o serie de consultări, dezbateri cu teme de actualitate aflate pe agenda de lucru a fiecărui stat în parte.

Am vorbit despre importanța acestei reuniuni pentru toate cele trei țări în calitate de parteneri strategici și am adresat omagiul nostru  respectuos pentru Polonia care sărbătoreşte chiar în această perioadă  Ziua Independenței (Narodowe Święto Niepodległości), sărbătoare națională (11 Noiembrie) care marchează independența redobândită a Poloniei în 1918, după 123 de ani în care a fost împărțită între Austro-Ungaria, Prusia și Rusia. Am adresat, deasemenea, felicitări pentru tripla aniversare din 2019: 100 de ani de relații diplomatice, 30 de ani de regim democratic continuu, 10 ani de Parteneriat Strategic bilateral.

Relațiile dintre România și Turcia sunt bazate pe un parteneriat strategic care datează din 2011, completat cu un plan de acțiune semnat în 2013 care vizează în principal patru mari domenii de cooperare: afaceri externe, cooperare internațională, justiție și afaceri interne; cooperare militară și la nivel de securitate; economie, energie și protecția mediului; cultură, educație și știință.

Dialogul a fost relansat prin vizita oficială a premierului român, doamna Viorica Dăncilă, în urmă cu o lună care a și marcat prima vizită la nivel înalt de la introducerea regimului prezidențial în Turcia și, totodată, prima vizită a unui șef de guvern al unui stat membru UE, după alegerile din iunie 2018.

În acest context, am reiterat importanța deosebită și impactul extrem de pozitiv pe care-l are demararea parteneriatului public-privat cu Turcia, parteneriat care vizează construcția spitalului regional Constanța după modelul uneia dintre marile unități sanitare din Turcia, va avea o capacitate de până la 1000 de paturi și va cuprinde toate specialitătile medicale.

România și Turcia, împreună cu Polonia se consultă, periodic, în format trilateral, pe teme de interes strategic, la nivelul miniștrilor de externe și la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate” a subliniat în finalul declarației deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com