Click pentru a te abona

Trecerea Comisiei UNESCO sub autoritatea Parlamentului României ar putea aduce adevărate beneficii dezvoltării cercetării, conservării și valorizării patrimoniului național material și imaterial

Urmare a faptului că legislația actuală nu ajută cu nimic o reală administrare a situației site-urilor UNESCO multe dintre cele aflate în România fiind aproape de declasificare, am înaintat spre dezbaterea Parlamentului României un proiect de Lege care vizează organizarea și funcționarea Comisiei Naționare pentru UNESCO, propunere legislativă care schimbă statutul actual al  Comisiei, prin trecerea ei sub autoritatea Parlamentului României.

Menționez faptul că actualele prevederi legale  privind aspectele de organizare si functionare ale CNR UNESCO precum și relatiile instituționale cu celelalte organisme și agenții centrale cu atributii UNESCO, sunt incomplete chiar depășite de evoluția cadrului UNESCO în care România își desfășoară activitatea, prin creșterea instrumentelor dreptului internațional la care țara noastră a aderat, dar și de evoluția cadrului instituțional intern, marcat de restructurări ale organismelor centrale de specialitate ale administrației de stat.

Așadar, legislatia incompletă nu permite desfășurarea/dezvoltarea coerentă a activității Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și, evident, cooperarea eficientă cu alte instituții ale statului care să sporească eficiența și să ducă la promovarea concretă a activităților la nivel național și internațional.

De asemenea, în contextul internațional actual, dezvoltarea cercetării stiințifice, conservarea și valorizarea patrimoniului național material și imaterial, adaptarea sistemului educațional la evoluția socială, sunt elemente fundamentale ale unei dezvoltări durabile și armonioase a României.

Trecerea sub control parlamentar a Comisiei Nationale pentru UNESCO va permite o implicare mai puternică a Parlamentului României în problemele culturale, educaționale și științifice, precum și o creștere semnificativă a importanței țării noastre la nivel internațional prin adoptarea unor politici de dezvoltare durabilă în domeniile de activitate ale UNESCO.

Deputat Simion Lucian Eduard

Membru al Comisiei Nationale pentru UNESCO

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com