Click pentru a trimite e-mail

Tratamentele indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate și în clinicile private din țară, nu doar în străinătate

5 Shares

Procedurile medicale indisponibile în spitalele de stat din România vor fi decontate de Ministerul Sănătății și în clinicile private din țară, dacă acestea le oferă, nu doar în străinătate, așa cum se întâmpla până acum conform Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
“Măsura aprobată de Guvern este o măsură necesară și așteptată de pacienții din România. Conform informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, pentru procedurile care nu se fac în spitalele publice din România, se vor acorda aprobări pentru plecarea în străinătate a pacienților care au nevoie de acest lucru. Practic, pacienții cu afecțiuni grave, pentru care nu pot fi asigurate servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, pot beneficia de tratamente în străinătate sau de cele asigurate de furnizorii privați de servicii medicale din România cu asigurarea de sănătate pe care o plătește în mod curent” a declarat deputatul Mirela Furtună în cadrul unui dialog ce viza Reforma în Sănătate.

“Așadar, prin această reglementare se creează cadrul legal în vederea modificării Ordinului 50/2004, astfel încât tratamentele acordate în unități spitalicești din străinătate, precum și cele acordate de furnizorii privați de servicii medicale din România, să fie suportate din bugetul Ministerului Sănătății. Lucrul acesta este benefic pentru pacienți din toate punctele de vedere.

Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienții care nu pot fi tratați în sistemul public de sănătate vor fi aceleași pentru furnizorii din străinătate și din țară. În felul acesta se oferă pacientului acces la tratamente cu eliminarea unor costuri importante, cum ar fi cele cu transportul și cazarea în străinătate. În egală măsură se poate vorbi despre asigurarea unui confort al comunicării în aceeași limbă în relația pacient-personal medical, comunicarea medic-pacient fiind foarte importantă în rezolvarea problemelor de sănătate după cum bine știm cu toții. Nu în ultimul rând, în aceste condiții se face în fapt o economisire a unor sume importante, ceea ce permite accesul la tratamentele necesare pentru un număr cât mai mare de pacienți.

Este o măsură foarte bună, promițătoare, venită din partea Ministerului Sănătății, care completează toate celelalte proiecte de gen din domeniu. Reamintesc faptul că la Tulcea, Consiliul Județean derulează un proiect important privind Reabilitarea și extinderea funcțională a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de urgență Tulcea care vizează îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență prin acest proiect de investiții în valoare de peste 7,5 milioane de lei” a mai spus deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com