Click pentru a trimite e-mail

Traficul de mărfuri în porturile maritime românești, în creștere de la începutul anului 2020

75 Shares

Traficul de marfuri inregistrat de la inceputul anului se mentine in crestere, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, 2019 reprezentand un an cu trafic record.

In primele patru luni ale acestui an, traficul total de marfuri derulat prin porturile Constanta, Midia si Mangalia a  inregistrat 20,46 milioane tone, cu o crestere de 3,31 % (656.183 tone) fata de traficul inregistrat in perioada similara a anului 2019.

Traficul total este structurat astfel: 6,04 milioane tone import, 6,97 milioane tone export, 5,94 milioane tone tranzit si 1,51 milioane tone cabotaj. Din traficul total, 15,62 milioane tone reprezinta trafic maritim si 4,84 milioane tone sunt aferente traficului fluvial.

S-a mentinut evolutia spectaculoasa pe sectorul cerealelor, unde cresterea de trafic este 49,88%, 7,72 milioane tone fiind inregistrate in primele patru luni ale anului 2020, fata de 5,1 milioane tone in ianuarie – aprilie 2019.Cresteri de trafic se regasesc si in cazul urmatoarelor grupe de marfuri: ingrasaminte (+23,54%), produse chimice (+55,45%), minerale brute sau prelucrate (+13,29%), ciment, var (+107,8%), echipamente, masini (+3,66%).

Scaderi de trafic au fost inregistrate pentru: produse petroliere (-23,06%), minereuri de fier (-31,93%), petrol brut (-2,91%) combustibili minerali solizi (-20,47%), seminte uleioase si fructe oleaginoase (-12,83%), lemn (-6,08%).

In cazul marfurilor containerizate, sector in care traficul este grav afectat la nivel mondial, in porturile maritime romanesti scaderea, la acest moment, este nesemnificativa, de 2,73% in ceea ce priveste cantitatea de marfuri, si de 1,35% la numar de TEU.

Numarul total de nave operate in primele 4 luni ale anului 2020 este mai mare, de 4.450, fata de 4.152 la finalul lunii aprilie 2019. Astazi, 11 mai 2020, sunt in operare in porturile maritime romanesti 26 de nave, iar in perioada urmatoare sunt avizate sa soseasca 51 de nave.

Manipularea marfurilor in terminalele porturilor maritime romanesti se realizeaza normal, cu respectarea tuturor procedurilor de prevenire a imbolnavirilor cu COVID-19. Mentinerea porturilor maritime operationale este o prioritate comuna, a Ministerului Transporturilor, Comunicatiilor si Infrastructurii, a CN APM, a operatorilor portuari, a tuturor lucratorilor din port.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com