Click pentru a te abona

Toți copiii României ar putea primi alocații majorate în luna martie dacă Legea Bugetului ar fi promulgată cât mai repede

309 Shares

Pornind de la faptul că nevoile copilului sunt universale, că ele devin drepturi și sunt recunoscute de comunitatea internațională, subliniez un lucru de facto:  alocația de stat este unul dintre drepturile copilului indiferent de statutul social al familiei.

Salut faptul că Guvernul României a adoptat astăzi ordonanţa privind majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, în regim de urgență și, pentru asigurarea coerenței legislative s-a modificat și Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap astfel încât cresc, așa după cum era firesc, și alocațiile copiilor cu dizabilități.

Cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii va fi următorul: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu dizabilități.

Guvernul a adoptat această Ordonață astăzi tocmai pentru ca actul normativ să intre în vigoare începând cu data de 1 Martie a.c. Evident, cei peste 3,6 milioane de copii care urmează să primească această alocație majorată substanțial cât mai repede cu putință depinde de cât va dori Președintele României să amâne promulgarea Legii Bugetului de stat.

Îmi exprim speranța că domnia sa va da dovadă de înțelepciune și va promulga Legea Bugetului cât mai curând posibil.

Deputat PSD Furtună Mirela

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com