Click pentru a trimite e-mail

Toate sursele de apă pot fi utilizate pentru irigații în mod gratuit, atât pe perioada stării de urgență cât și pentru următoarele șase luni

429 Shares

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, scutiri la plata apei folosite pentru irigații în agricultură. Propunerea aparține PSD, iar proiectul de lege a trecut cu 303 voturi „pentru”, 0 „contra” și 3 „abțineri”.

“Proiectul de lege inițiat de social democrați  reglementează faptul că sursele de apă subterană, ape curgătoare, lacurile de acumulare piscicole și lacurile de acumulare cu folosință energetică pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, atât pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, cât și pentru o perioadă de șase luni de la încetarea acesteia. De asemenea, pe aceeași perioadă, vor fi eliminate toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate” a declarat deputatul social democrat, Lucian Simion Eduard, vicepreședinte al Comisiei  pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

“În condițiile în care România se confruntă cu unul dintre cei mai secetoși ani, pământul este uscat şi sute de mii de hectare, în principal cu grâu, sunt în mare parte compromise iar fermierii avertizează că seceta prelungită este pe cale să provoace un adevărat dezastru (!) proiectul de lege votat de noi este un real ajutor pentru truditorii pământului, pentru cei care ne pot asigura producția agricolă, respectiv,  hrana necesară populației într-un an extrem de complicat.

Cu peste 8 milioane de hectare de teren arabil, România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni dacă am lucra eficient pământul. În toată ţara putem iriga însă doar 1,4 milioane de hectare, iar în rest fermierii stau la mila cerului. Extinderea sistemului de irigații și proiectele menite să ajute agricultura românească trebuie să rămână una dintre prioritățile oricărui guvern” a mai spus deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com