Click pentru a te abona

Tinerii sunt tot mai interesați de fenomenul „fake news”

83 Shares

Festivalului s-a încheiat cu numere record: 3120 de adolescenți au participat la 91 de proiecții de film organizate de 112 profesori în special din Tulcea București, Arad, Bistrița, Sibiu, Brașov, Călărași, Bacău, Slatina sau Călărași.

Platforma Kinoteca va putea fi folosită în continuare de către profesorii din toată țara, gratuit, în baza unui cont de utilizator. Platforma găzduiește un număr de 12 filme documentare, însoțite de argumente de vizionare și materiale educaționale, pentru a facilita discuțiile pe marginea subiectului documentarelor după proiecții. 

Cele 8 documentare din cadrul festivalului au abordat fenomenul „fake news”, dar și teme conexe legate de jurnalism, social media sau dezinformare, care au trezit interesul adolescenților pentru un comportament mai responsabil și mai informat față de mass-media și internet.

De aceea, luna.doc a inclus și o componentă de educație media, care a apărut ca o continuare naturală a microcercetării „Sursele și modalitățile de informare ale adolescenților din România”. Cercetarea a fost realizată de către Asociația Bloc Zero, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, iar rezultatele acesteia au fost analizate de către sociologii Monica Stroe și Sebastian Țoc din cadrul Departamentului de Sociologie SNSPA.

Tot pentru a întări cunoștințele legate de educație media ale adolescenților, Asociația Bloc Zero a publicat și un „Scurt ghid pentru o informare corectă”, scris de jurnalistul Andrei Petre și realizat în parteneriat cu Scena 9, disponibil atât în format scris, cât și video. Iar pentru tinerii care și-au dorit să afle mai multe despre știrile false, direct de la sursă, luna.doc a înglobat și o serie de 10 ateliere în care un număr de 162 de adolescenții au putut intra în legătură directă cu 7 jurnaliști și experți media.

În ceea ce privește educația cinematografică și prin film, platforma Kinoteca va putea fi folosită în continuare de către profesorii din toată țara, gratuit, în baza unui cont de utilizator.

Platforma găzduiește un număr de 12 filme documentare, 6 dintre acestea fiind titluri incluse în programul festivalului luna.doc care au fost alese pentru a face parte din catalogul permanent al Asociației Bloc Zero. În plus, filmele sunt însoțite de argumente de vizionare și materiale educaționale, pentru a facilita discuțiile pe marginea subiectului documentarelor după proiecții.

Catalogul permanent de filme documentare este în continuă creștere și diversificare, pentru a oferi profesorilor care utilizează platforma Kinoteca resurse educaționale variate ce acoperă teme diferite.

83 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com