Click pentru a te abona

“Tinerii și viitorul pieței muncii”- tematica dezbaterii Conferinței UE pentru Tineret de la București

308 Shares

Conferința de Tineret a Uniunii Europene se desfășoară la București, în sediul Bibliotecii Naționale (26- 28 martie 2019) și este unul dintre cele mai mari evenimente din acest an reunind reprezentanții tinerilor din Europa și din afara spațiului european. Constituită ca principal eveniment de tineret al fiecărei Președinții rotative, Conferința oferă tinerilor posibilitatea de a informa și de a influența factorii de decizie cu privire la problemele care au impact asupra vieții lor.

La eveniment sunt prezenți aproximativ 250 de participanți, reprezentanți ai ministerelor și reprezentanți ai tinerilor din toate statele membre ale Uniunii Europene, țările din Parteneriatul Estic și din Balcanii de Vest, cât și reprezentanți ai instituțiilor europene și instituțiilor internaționale din domeniile tineret și piața muncii. Evenimentul s-a bucurat și de participarea ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi și a ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Agenda conferinței include problematica “Tinerii și viitorul pieței muncii”, precum și dialogul autorităților cu tinerii, așa cum este recomandat în Strategia UE pentru tineret. De asemenea, un punct de interes central pentru România, în acest context, îl reprezintă locurile de muncă de calitate pentru toți, egalitatea de șanse.

S-a subliniat în mod repetat faptul că la 3 luni de la intrarea în vigoare a noii Strategii a UE pentru Tineret sunt deja elemente noi de interes pe primul loc situîndu-se  introducerea noului Dialog al UE cu Tinerii, precum și integrarea în document a Obiectivelor Europene pentru Tineret.

Conferința de la București își propune să găsească acele instrumente inovatoare care să îi angajeze pe tineri într-un dialog de calitate cu autoritățile publice precum și soluții concrete pentru a gestiona cu success viitorul muncii în care tinerii au realmente ceva de spus.

Cert este faptul că la București are loc o primă etapă importantă dintr-un Dialog al UE de calitate cu tinerii

Conferința va deveni o platformă de dezbatere prin care vor fi identificate cele mai bune modalități menite să îmbunătățească politicile publice aferente pieței muncii, cu accent pe tineri.

Deputat Mirela Furtună/Comisia pentru politică externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com