Click pentru a te abona

Tineri din Centre de plasament din Aveyron, Franța, în vizită la Palatul Parlamentului

18 Shares

“Proiectul  Jeunesse III, finanțat de Ministerul Afacerilor  de  Externe  ca urmare a semnării noului accord de colaborare  între Consiliul Județean Tulcea, România,  și Consiliul Departamentului Aveyron, Franța, accord semnat în această vară la împlinirea a 27 de ani de înfrățire, marchează vizita primului grup de tineri francezi, tineri care locuiesc în centre de plasament pentru un schimb de idei, de experiențe, de cunoștințe de cultură generală cu tinerii din centrele tulcene.

Am considerat că ar fi interesant pentru ca acești tineri să cunoască și Palatul Parlamentului, locul unde ne desfășurăm activitatea, drept pentru care am inițiat un tur de vizitare a clădirii pentru tinerii francezi care au ajuns astăzi la București.

Ei bine, s-au arătat entuziasmați încă de la Arcul de Triumf pentru că seamănă foarte mult cu celebrul monument de pe bulevardul Champs-Élysées de la Paris iar istoria și detaliile arhitecturale ale Palatului Parlamentului, faptul ca materialele folosite sunt de origine românească, că, de exemplu,  toate covoarele sunt dintr-o bucată sau că acest edificiu este recunoscut ca fiind a doua clădire administrativă, ca mărime, din lume, după Pentagon, i-a făcut pe tinerii noștri prieteni din Franța să fie foarte impresionați și doritori să afle cât mai multe lucruri despre România și despre români.

Așteptau cu nerăbdare să ajungă la Tulcea unde vor cunoaște tineri asemenea lor cu preocupări, cu povești de viață, cu dorințe și cu tot felul de proiecte. La Tulcea vor desfășura o serie de acțiuni de pregătire a unor teme în limba franceză, de prezentare a tradițiilor locale, de pregătire a sărbătorii Crăciunului, de vizitare a unor destinații turistice deja cunoscute precum Delta Dunării.

Am hotărât să ne revedem la Tulcea peste două zile unde m-am oferit să le fiu ghid pentru o zi și să organizăm împreună o mică acțiune-surpriză” a declarat deputatul social democrat, Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“În cadrul ultimei întâlniri dintre Consiliul Județean Tulcea și Consiliul Departamental Aveyron, s-a creionat dorința ambelor părți de a implementa proiecte de interes reciproc, în domeniile turismului, agriculturii, sportului, culturii, mai ales în domeniul tinerilor, cu accent pe promovarea limbii franceze după ce programele de dezvoltare durabilă au marcat numeroase misiuni în domeniul agriculturii în ultimii ani” a mai precizat parlamentarul tulcean, Mirela Furtună.

Relația județului Tulcea cu Departamentul Aveyron din Republica Franceză datează de 27 de ani și a fost inițiată în urma realizării a trei misiuni franceze la Tulcea, în perioada 1991-1992. Inițial, cele două părți au stabilit ca domenii de cooperare prioritară sectoarele: umanitar, medical, social, cultural și economic. Un prim acord de parteneriat a fost semnat în anul 1995, având la bază un plan de acțiuni caritabile și schimburi culturale iar în vara acestui an s-a semnat un accord de continuarea colaborării pentru dezvoltare durabilă, a oportunităților europene din cadrul programului  Erasmus+, a promovării tinerilor, o prioritate pentru ambele comunități.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com