Click pentru a te abona

Tânăra ucisă de avalanșa din Munții Vrancei era din Tulcea. Poliţiştii din Vrancea au deschis un dosar penal de moarte suspectă.

0 Shares

Două grupuri organizate de turiști, au fost surprinse de o avalanșă la Cheile Tișiței din Munții Vrancei sâmbătă, 3 martie a.c. 27 de persoane au plecat pe traseu însoțite de o echipă de 4 salvamontiști și două femei au plecat un pic mai târziu, când au și fost surprinse de avalanșă. Alunecarea s-a declanșat în zona superioară a versantului, antrenând până la baza văii un strat de zăpadă, arbori, vegetație și pietre. Oamenii au apelat numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor specializat și au început imediat căutarea celor două femei prinse sub nămeți.

Până la sosirea salvatorilor  turiștii au reușit să scoată una dintre persoane din zăpadă: o femeie care a scăpat cu leziuni ușoare. După mai bine de o oră de căutări efectuate de către jandarmi, cadre ISU, poliţişti, salvamontişti, precum şi voluntari, cea de-a doua femeie a fost găsită fără suflare în apele Tișiței, acoperită de zăpada, arborii și vegetația antrenate în alunecare de avalanșă.

S-au făcut manevre deresuscitare timp de o oră dar toate încercările de a readuce la viață tânăra de 37 de ani au fost zadarnice astfel încât s-a declarat decesul. Poliţiştii din Vrancea au deschis un dosar penal de moarte suspectă în cazul femeii care a murit în avalanşa de la Cheile Tişiţei, încearcând să afle şi în ce condiţii a fost organizată excursia pe munte. ”S-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

“Evenimentul este unul atipic, fiind produs la o altitudine joasă, aproximativ 600 de metri, într-o zonă împădurită, cu un strat de zăpadă de 10-15 cm. Alunecarea s-a declanşat în zona superioară a versantului şi a continuat până la baza văii, antrenând un strat mic de zăpadă, arbori, vegetaţie şi pietre. Cauzele sunt multiple şi nu ne putem pronunţa cu certitudine asupra acestora. Suprafaţa conului de avalanşă a fost apreciat la câteva zeci de metri pătraţi”, declară Salvamont Vrancea (foto).

Claudia Malcea era din Tulcea, absolvise cursurile Academiei de Studii Economice din București, iubea drumețiile și dansul, era plină de viață și avea proiecte mari pentru viitor.

Pagina de facebook a tinerei este plină de mesajele prietenilor îndurerați de tragedia care a pus capăt unei vieți frumoase. Dumnezeu s-o aibă în paza sa și sincere condoleanțe familiei și prietenilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com