Click pentru a te abona

Susținem testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive în regim de urgență astfel încât să se reducă răspândirea virusului

161 Shares

Consiliul Național al Elevilor solicită testarea tuturor copiilor care frecventează o formă de educație/învățământ în condițiile în care, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de şcoală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creştere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor şi preşcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută, reprezintă 14,4%.

Așa după cum am văzut cu toții, școlile, în marea lor majoritate, nu sunt pregătite nici pentru cursurile „față în față” nici pentru cursurile online, procesul de digitalizare este unul anevoios și, cu siguranță, de lungă durată. Pentru că nu vorbim doar despre lipsa tabletelor, vorbim despre localități izolate, fără internet, vorbim despre familii extrem de sărace care nu au nici lumină, vorbim despre un viitor incert cu cele mai multe coordonate negative.

Susținem testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive în regim de urgență astfel încât să se reducă, atât cât este posibil, răspândirea virusului şi elimina necesității tranziţiei către cursurile online pentru multe dintre unităţile de învăţământ.

Revin și solicit, în calitate de cetățean, de părinte dar și de parlamentar ales realizarea și prezentarea unor planuri de acțiune concrete, clare în condițiile în care mor zilnic oameni, spitalele sunt pline, activitatea economică este în cădere liberă, oamenii sunt subjugați de frică, realizarea unor strategii pe zile, pe ore chiar, așa după cum se întâmplă în toate statele civilizate, de către guvernul României, acest guvern liberal care nu este interesat decât de un singur lucru; vrea alegeri cu orice preț (!) Închide școli, instituții de cultură, unități de producție dar cheamă românii la urne doar pentru că speră să câștige toată puterea. Întrebarea noastră legitimă este, pentru ce vor toată puterea?

Este o întrebare la care, cu siguranță vom afla foarte,foarte curând, răspunsul.

Deputat PSD Mirela Furtună

161 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com